Šok!

ČINIO TANDEM SA VIDIĆEM, SAD IGRA POSLE 708 DANA: Zaboravljeni štoper Junajteda u startnoj postavi!

Autor Dušan Ninković

Iskusni defanzivac tek je peti izbor na štoperskoj poziciji ove sezone u slavnom klubu.

Izvor: Profimedia

Kapiten Hari Megvajer je povređen, Erik Bai putuje na Kup afričkih nacija, a probleme sa povredom ima i Viktor Lindelof. Ralf Rangnik nije imao izbora, jedinom štoperu kojeg ima na raspolaganju morao je da pridružu potpuno zaboravljenog fudbalera.

Na meču Premijer lige između Mančester junajteda i Vulverhemptona tandem centralnih defanzivaca domaćeg tima činiće Rafael Varan i Fil Džons (29), čovek za kojeg mnogi ljudi koji prate Premijer ligu godinama nisu čuli! 

Nekada je Fil bio jedan od najtalentovanijih igrača u Engleskoj, važio za naslednika štoperskog tandema Ferdinand - Vidić i često igrao sa srpskim fudbalerom u centru odbrane. Ipak, ta vremena su daleko iza nas, a prethodnih godina nije bio ni blizu da ispuni očekivanja koja su pred njega postavljana.

Džons je ove sezone bio potpuno van tima pošto je trenirao sa rezervistima, odnosno ekipom do 23 godine, ali je prethodnih dana uspeo da impresionira. Zbog krize sa štoperima Rangnik ga je prebacio u prvi tim, a on na treninzima pokazao da nije zaboravio kako se igra fudbal.

Iako ga dugo nije igrao...

Poslednji put u Premijer ligi nastupio je u januaru 2020. godine protiv Barnlija, a četiri dana kasnije igrao je protiv Tranmerea u FA kupu. Na tom meču je postigao i gol, a od tada je prošlo čak dve godine.

Neočekivano, večeras će ponovo na teren.

Za one koji nisu upoznati sa karijerom nekadašnjeg reprezentativca Engleske, on je još 2011. godine stigao na Olf Traford. Doveden je iz Belkburna, sa Junajtedom je bio šampion u sezoni 2012/13, a osvojio je i još četiri trofeja. Odigrao je čak 27 mečeva za reprezentaciju, dok će dres Mančester junajteda večeras obući 225. put.