Bravo

SERGEJ JE LACIO! LUD MEČ NA OLIMPIKU I ŠOU SRPSKOG MAJSTORA: Zbog njega i dalje sanjaju Ligu šampiona

Autor Mladen Šolak

Sjajna partija srpskog veziste u Seriji A

U dramatičnom meču u Rimu, Lacio i Empoli odigrali su nerešeno (3:3), zahvaljujući srpskom vezisti Sergeju Milinković-Saviću. On je bio asistent i dvostruki strelac za domaće, a gol odluke postigao je u 93. minutu, kada je sačuvao domaće od poraza.

"Izgubili smo dva velika boda i šteta je, jer smo dali sve od sebe, ali nismo završili kako smo planirali. Hoćemo da završimo u četiri tima i biće teško, jer smo na neki način daleko od te pozicije, ali još ima mnogo da se igra", rekao je Sergej posle meča.

Empoli je ove sezone već savladao Juventus i Napoli, ali nije uspeo da obezbedi još jedan veliki skalp, iako je posle osam minuta vodio 2:0, golovima Nedima Bajramija iz penala i udarcem Simona Zurkovskog "iz prve".

Potom je na scenu stupio SMS, asistencijom za Ćira Imobilea u 14. minutu, pogodivši ga centaršutem za gol i 1:2. Nakon toga je Srbin uhvatio savršeni volej na šut Felipea Andersona u 66. minutu za 2:2, a onda je u 93. postavio konačnih 3:3, udarcem glavom iz peterca.

Milinković-Saviću će posebno biti zahvalan Imobile, jer je u završnici propustio šansu da postigne gol i iz penala. Šutirao je u donji levi ugao, a golman gostiju Giljelmo Vikario bio je na mestu...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt