Zvanično

POZNATI NAPADAČ STIGAO KOD VLAHOVIĆA! Evo šta to znači za Srbina, dok se velikani OTIMAJU za njegov potpis!

Autor Mladen Šolak

Ugovor je potpisan - nekadašnja "devetka" Milana došlaje na stadion Artemio Franki.

Izvor: Profimedia

Za mnoge iznenadno, poznati poljski napadač Kšištof Pjontek (26) vratio se iz Herte u Italiju i u Seriju A. I to u Fiorentinu našeg Dušana Vlahovića, koji je, naravno, prva opcija Viole na mestu golgetera.

BivŠi centarfor Đenove i Milana proveo je u Nemačkoj protekle dve godine, nakon što je bio plaćen čak 24 miliona evra da bi se preselio u Berlin. Sada će početi ispočetka u Seriji A, a italijanski novinari otkrili su da će biti plaćen između 16 i 18 miliona evra.

Kako će se potpis nekadašnje "devetke" Milana odraziti na situaciju našeg Vlahovića?

U ovom trenutku, Fiorentina pokušava da ubedi Dušana da prihvati ponudu Arsenala, koji je spreman da plati i novcem i igračem "gratis" za našeg golgetera. Međutim, i ako ne pristane, on će biti pod ugovorom i u drugom delu sezone, pa bi u tom slučaju Pjontek njemu bio rezerva.

Poljak ne dolazi isključivo kao Vlahovićeva zamena, već bi se pre moglo reći da će menjati ruskog napadača Aleksandra Kokorina (30), koji je za 12 meseci u klubu razočarao i bio toliko neprimetan da su mnogi zaboravili da je tu.

Na devet nastupa za Violu, bivši špic Dinamo Moskve, Zenita i Spartaka nije dao nijedan gol. Često je bio odsutan zbog problema sa mišićem, a i kada je zdrav - kao u poslednjih šest kola, na terenu je proveo samo minut.