Pogrešio je

KLOP GA MOLIO DA NE IDE IZ LIVERPULA: Tri godine kasnije, ne može bolje od 13. tima Premijer lige!

Autor Mladen Šolak

Imao je sve na Enfildu, ali je hteo više - i napravio grešku

Izvor: YouTube/Sky Sports Football

Sjajni brazilski vezista Filipe Kutinjo zvanično je postao novi igrač Aston vile tako što je došao na pozajmicu iz Barselone, uz dogovor o smanjenju plate koja sada iznosi oko 20 miliona evra godišnje. Uz to, klub čiji prvi tim vodi Stiven Džerard moći će da otkupi Kutinjov ugovor na kraju sezone za oko 40 miliona evra.

Na taj način, Brazilac je posle tri godine došao u Englesku i mnoge je to setilo na njegov burni odlazak iz Liverpula, u trenutku kada se Klopov tim približavao svojoj najvećoj dosadašnjoj moći.

Tačnije, priča o Filipeu Kutinju (29) i njegovom odlasku iz Liverpula u usponu u Barselonu na zalasku, zapravo je priča o velikoj neiskorišćenoj šansi.

Nekadašnji vezista Intera imao je veliku priliku da uz Salaha, Firmina, Van Dajka i ostatak ekipe osvoji titulu Premijer lige i Lige šampiona i da uđe u klupsku istoriju. Umesto toga, on je 2018. po svaku cenu hteo da ode u Barselonu, gde nije dobio ulogu i status koji je hteo.

Iako je za Katalonce odigrao 106 utakmica, dao 25 golova i namestio 14, uvek je bio prisutan utisak da je mogao (i morao) mnogo više. Da nije sve ispalo dobro pokazao je i njegov odlazak na pozajmicu u Bajern, u sezoni 2019/20, kao što pokazuje i sadašnja selidba u Aston vilu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

A, te zime 2018. Klop ga je ubeđivao i molio da ostane, iako je Barsa za njega davala 120 miliona evra.

"Klub i svi u klubu dali smo sve što smo mogli da ga ubedimo. Ne mogu da vam dam detalje, ali verujte mi da smo probali sve. Sve je to počelo na leto, trajalo je do zime i Filipe ne bi otišao ni u jedan drugi klub. Nisam mogao da ga koristim, njegova 'glava' je već bila van kluba, bila je to teška situacija za ceo tim. Došao je trenutak kada smo rekli da moramo da uradimo ono što je u našem interesu", rekao je Klop u jednom intervjuu za Skaj sports.

Na dan kada je Kutinjo zvanično postao igrač Aston vile, na društvenim mrežama citiraju se navodne Klopove reči koje je tada rekao Brazilcu, a koje Nemac nije potvrdio. Međutim, prema onome što jeste rekao, lako je zamisliti da je taj razgovor tekao kako se nagađa:
"Rekao sam mu: 'Ostani i podići će ti statuu'. Idi bilo gde, u Barselonu, Bajern, Real i bićeš samo još jedan igrač. Ovde možeš da budeš nešto više'", preneo je "BT Sports".

Međutim, Kutinjo je odlučio suprotno i sada je na novom početku u Premijer ligi, u 30. godini.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt