Daj svega!

SRBIN I JOŠ 13 FUDBALERA - PLAN NAJBOGATIJEG KLUBA NA SVETU: Bore se za opstanak, ali imaju neograničen budžet!

Autor Dušan Ninković

Tim koji bi trebalo da postane sila u engleskom fudbalu za sada nije na tom putu.

Izvor: MN Press

Situacija se ne odvija onako kako su planirali bogati vlasnici - bogati Saudijci kupili su Njukasl da bi od njega pravili jedan od najjačih timova u Evropi, a prvi izazov kluba je opstnak u Premijer ligi. Zbog nezavidnog položaja u kojem se nalaze mnogobrojni igrači ne žele na sever Engleske, ali trener Edi Hau zna da su mu neophodna pojačanja.

On je napravio spisak igrača koje bi voleo da vidi u svom klubu za drugi deo sezone, a kako prenose engleski mediji, sastanak sa čelnicima biće održan danas. Na njemu će se razgovarati o čak 14 fudbalera, među kojima je i jedan Srbin.

Među defanzivcima koji su želja mladog trenera nalazi se i Nikola Milenković, štoper Fiorentine i reprezentacije Srbije, kojem bi prelazak u Njukasl doneo prvo iskustvo igranja u Premijer ligi. Za njega su prethodnih godina bili zainteresovani Mančester junajted, Arsenal i Vest Hem, ali bi sada mogao da dobije odlične uslove da se konačno oproba u Engleskoj.

Znaju u Njukaslu da njihova odbrana nije na dobrom nivou i da je to jedna od kritičnih tačaka koju treba rešiti. Već je angažovan Kiran Tripije iz Atletiko Madrida, a na spisku Hauovih želja nalazi se još nekoliko štopera.

Na spisku igrača koje će Njukasl pokušati da angažuje do kraja januara nalaze se:

Bernd Leno, Mičel Baker, Dijego Karlos, Nikola Milenković, Sven Botman, Džejms Tarkovski, Iv Bisuma, Amadu Haidara, Hamza Čuduri, Bubakar Kamara, Džesi Lingard, Dele Ali, Usman Dembele i Mario Baloteli.

Naravno, neće svi oni stići u klub, ali neko će morati kako bi se "Svrake" ozbiljnije borile za opstanak. Angažovanje nekoliko fudbalera sa ovog spiska moralo bi da donese iskorak Njukaslu koji je trenutno 18. tim Premijer lige, sa samo tri boda više od Barnlija, ali i čak tri odigrana meča više od tog tima.