IN MEMORIAM

TUGA! PREMINUO BIVŠI KAPITEN RADA (46): Igrao i za reprezentaciju, na oproštaju Piksija!

Autor Milutin Vujičić

Odlazak bivšeg fudbalera Rada, Zemuna, Radničkog...

Izvor: MN Press

Bivši kapiten Rada Borislav Stevanović preminuo je u 46. godini, potvrdio je klub sa Banjice.

Bora gol, kako su ga navijači zvali, bio je jedan od ljubimaca navijača i često je posle završetka igračke karijere dolazio na utakmica "građevinara". Pamtimo ga i po jednom nastupu za reprezentaciju SR Jugoslavije i to protiv Japana na oproštaju Dragana Stojkovića Piksija 2001. godine.

Prve fudbalske korake načinio je u rodnoj Kosovskoj Mitrovici, gde je igrao za Trepču, a na prvoligaškoj sceni debitovao je u dresu Radničkog iz Niša (1992/93) to golom protiv Crvene zvezde.

Taj gol mu je trasirao karijeru, proveo je još šest sezonana "Čairu" i odigrao 101 prvenstveni susret za njih uz učinak od 28 pogodaka, nakon čega se preselio u inostranstvo. Potpisao je za špansku Meridu, ali se zadržao samo tokom sezone 1998/99, a potom je usledio povratak u Srbiju.

Obukao je dres Rada u kme je stekao kultni status i dobi nadimak "Bora gol". U dresu "građevinara" igrao je od 1999. do 2003. godine i na 105 utakmica postigao 46 golova.

Potom je dve sezone igrao za Zemun (2003-05), da bi se ponovo oprobao van granica i to u Rumuniji gde je bio član Krajove (2005). Nakon ne tako duge i uspešne epizode u Rumuniji, gde je odigrao samo jednu utakmicu, vratio se u Srbiju i nastupao potom za BASK.

Karijeru obeleženu golovima okončao je u rodnoj Kosovskoj Mitrovici, gde je nastupao za lokalni FK Partizan.

Rad se od bivšeg kapitena oprostio na društvenim mrežama.