Savet

DUŠANOV KLUB SE LJUTI, ALI I JA BIH URADIO ISTO: Poznati agent savetuje Vlahovića - ovo je njegova poruka za Srbina!

Autor Mladen Šolak

"On će biti poput Mbapea i Holanda", rekao je Italijan

Izvor: Profimedia/Independent Photo Agency/Alamy Live News/Twitter/SkySportsPL

Poznati italijanski menadžer Roberto De Fanti, bivši sportski direktor Sanderlenda, komentarisao je situaciju Dušana Vlahovića (21) u Fiorentini. U danima u kojima se svakodnevno nagađa gde će i kada srpski golgeter otići, on je za "Skaj sports" pričao o vrlinama centarfora Fiorentine.

"Taj igrač je neverovatan. Govorimo o momku koji je rođen 2000. godine, vodeći je strelac u Seriji A, igra za Fiorentinu, u kojoj ima manje šansi nego da igra u velikom klubu. Ima sve, poseduje sve atribute da postane velika zvezda i mislim da nije iznenađenje da ga veliki klubovi žele", rekao je De Fanti.

Objasnio je i kako će klubovi pristupati i ovom i narednim prelaznim rokovima.

"Posle kovida, svi klubovi će želeti da dovedu igrače koji imaju manje od 25 godina. Mislim da će on biti poput Embapea i Holanda, koje svi evropski klubovi hoće da kupe".

Šta bi ga savetovao da mu je agent?

"Rekao bih mu da sačeka leto. U ovom trenutku ima klubova koji hoće da ga kupe, već su 'isplivala' neka imena, ali mislim da bi trebalo da sačeka leto. Što više vremena bude prošlo, njegova cena će biti jeftinija. Fiorentina ovo verovatno ne bi htela da čuje, ali tako je - kako je. Čekao bih leto, da bih video koji klubovi će u Ligu šampiona", izjavio je Italijan.

"Takođe, tu je i domino-efekat, da bih video gde će Holand, Mbape, Hari Kejn i možda bi mogao da sačeka da vidi i da možda zauzme neko od njihovih mesta. To govorim kao agent, naravno", dodao je on.

Da je direktor Fiorentine, kako bi pristupio situaciji?

"Teško je. Čitali ste svugde da se čini da direktor Fiorentine ne voli to što se Vlahovićev agent ne javlja na telefon. Što ga pre proda, finansijski je bolje, ali ima i šest meseci tokom kojih će Fiorentina hteti da se kvalifikuje za evropske kupove. Ne vidim da će on ostati u klubu i posle leta, to je sigurno".

Na konstataciju voditelja da time što se agent ne javlja na telefon, klub ostaje bez šanse da ga proda, De Fanti se nasmejao.

"Razumem to, i ja bih verovatno radio istu stvar".