Neverovatno

BIZARNO! IGRALI NAJVEĆI MEČ U ISTORIJI, A BRANIO LEVI BEK: As Crvene zvezde i ekipa se GOLČINOM oprostili od turnira!

Autor Mladen Šolak

Ovakvu situaciju nećete dva puta videti na bilo kom velikom takmičenju reprezentacija na svetu.

Izvor: Profimedia

Afrički Kup nacija često donosi bizarne situacije, a ona koja se dogodila u ponedeljak uveče verovatno je nadmašila sve.

Reprezentacija Komora, čiji je kapiten i najbolji igrač as Crvene zvezde El-Fardu Ben, izgubila je u osmini finala Kupa nacija protiv Kameruna (1:2) i to nakon što je ceo meč morao da brani levi bek, Šaher Alhadur (31).

Kako su Komori došli u ovu bizarnu situaciju u najvećoj utakmici svoje reprezentacije u istoriji? Tako što je prvi golman Salim Ben Boina povređen, a Mojad Ouseini i Ali Ahamada su zaraženi koronom. Iako su dobili negativni rezultat na dan utakmice, prema pravilima tamošnje federacije potrebno je da prođe pet dana od pozitivnog nalaza da bi mogli da stanu na gol.

Izvor: Profimedia

Zato je trener golmana Komora Žan-Danijel Padovani danima unazad trenirao Alhadura, inače levog beka francuskog kluba Ajačo, koji je prethodn o igrao za Kaen, Šatero i Nant.

Naravno, on nikad nije bio golman, ali je na treninzima uverio stručni štab da bi koliko-toliko mogao da zameni "prave" čuvare mreže, uprkos svojoj visini od samo 172 centimetra, što je po svim standardima premalo za "jedinicu" u fudbalu.

Ipak, on nije uspeo da sačuva svoju mrežu, povrh toga Komori su morali već od 7. minuta da igraju sa igračem manje protiv favorita, pa su bivši napadač Portoa Vensan Abubakar i napadač Liona Toko Ekambi doneli pobedu "neukrotivim lavovima".

Kamerun, domaćin takmičenja, u osmini finala igraće protiv Gambije, a 20. januara, a Komorima za utehu i sećanje na ovaj meč ostao je gol Jusufa M'Šangame u 81. minutu. Pogledajte hitac kojim se reprezentacija ostrvske zemlje od 850.000 stanovnika oprostila od Kupa afričkih nacija: