Prva provera

ŠOK ZA PARTIZAN NA STARTU, ALI ONDA JE PRORADILA MAŠINA: Menig i Rikardo doneli pobedu, Makedonci pokazali zube!

Autor Nikola Lalović

Šok na startu, pa preokret do poluvremena, Partizan je na kraju pobedom startovao na pripremama u Turskoj.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana uspešno su završili prvu pripremnu utakmicu i savladali su makedonskog prvoligaša Tikveš.

Na samom startu meča crno-beli su napadali, ali je jedna greška u odbrani donela prednost Tikvešu. Iako je posle nesrećno dosuđenog penala protivnik poveo, to nije omelo crno-bele da već do poluvremena promene tok meča!

PARTIZAN – TIKVEŠ 2:1 (2:1)
/Jojić 28, Rikardo 35; Ivanovski 25/

Crno-beli su odigrali dva poluvremena u različitim formacijama i sa različitim postavama. Ceo meč na terenu proveli su samo golman Milan Lukač i štoper Vujačić.

U prvom poluvremenu je sa većinom prvotimaca u sastavu Aleksandar Stanojević uigravao formaciju 3-5-2, a posle nekoliko promašaja na startu meča to se osvetilo crno-belima. U 25. minutu Ivanovski je centrirao, lopta je pogodila jednog igrača Partizana u ruku i dosuđen je jedanaesterac!

Loptu je na belu tačku namestio upravo Ivanovski i on je pogodio, iako mu je Milan Lukač pročitao nameru i bacio se u pravu stranu. Ali se na odgovor Partizana nije dugo čekalo!

Za samo tri minuta je došlo do izjednačenja! Kvinsi Menig je sjajno prošao sa strane, golman Tikveša je probao da dođe do te lopte, ali ga je Holanđanin prevario i dodao loptu do Jojića koji je izjednačio. 

Pobeda Partizana je došla u 35. minutu kada je Pantić asistirao Rikardu koji je iz okreta doneo konačnih 2:1! Do poluvrmena je Partizan napadao, a onda je u drugom delu Stanojević isprobao drugi tim i drugu formaciju.

Sa oporavljenim Nathom na mestu "desetke" i sa Samedom Baždarom kao napadačem crno-beli su imali mnogo šansi, ali nisu uspeli da dođu do gola koji bi ovu pobedu učinio ubedljivijom. 

Evo kako je tekao meč:

TOK MEČA: 

15;46: KRAJ! Na kraju pobeda Partizana 2:1!

15:38: Partizan napada, Tikveš se brani, a u drugom poluvemenu uglavnom viđamo probleme. Sada je još jedan igrač Tikveša na travi. 

15:27: Najdoski je loše prošao! Kasnio je start Aleksandra Miljkovića i ovo je bilo baš bolno. 

15:16 Prečka! Samed Baždar se našao u šansi, savladao je mladi ofanzivac Partizana golmana rivala, ali prečka je spasila Tikveš. 

15:06 Sjajna prilika za mladog Sameda Baždara! Probao je da šutne u padu, ali je makedonski golman odlično reagovao.

15:00 Drugo poluvreme, drugi tim Partizana. Sada su na terenu: 

4-2-3-1 Lukač; Miljković, Ilić, Vujačić, Urošević; Pavlović, Zdjelar; Terzić, Natho, Jović; Baždar

14:50 Kraj poluvremena!

14;35 Preokret., vodi Partizan 2:1! Opet su crno-beli napali po strani, a sada je na kraju strelac bio Rikardo Gomeš! Pantić mu je dodao loptu na sedam metara od gola, a iz okreta je špic sa Zelenortskih ostrva uspeo da postigne gol!

14:28 Nerešeno - 1:1! Jojić postiže gol! Menig je prošao sa strane kao metak, a onda je izbacio golmana rivala. Stigao je do lopte pre njega i dodao do Jojića koji je samo trebalo da ubaci loptu u gol!

14:25: ŠOK! 1:0 za Tikveš! Partizan gubi posle penala! Pogodila je lopta u ruku igrača crno-belih nakon centaršuta Ivanovskog. Upravo je ivanovski dao gol! Namestio je loptu na belu tačku, šutirao u desnu stranu gde se Lukač i bacio, ali jednostavno udarac je bio previše precizan!

14:10 Deseti minut i najbolja prilika za Partizan od početka meča! Rikardo je stigao do peterca, ali je bio suviše iskosa da bi zatresao mrežu. Brani mu ovaj pokušaj golman Tikveša!

14:02 Menig odmah preti, prošao je sa leve strane i šutirao na gol, ali je golman Tikveša to odbrani!

14:00 Meč počinje, a ovo je sastav Partizana koji je istrčao na teren: 

3-5-2 Lukač; Miletić, Vujačić, Saničanin; Smiljanić, Lutovac, Jojić, Pantić, Holender; Menig, Rikardo

Tagovi