Stigli smo

SRPSKA SE ZASTAVA U KATARU VIJE - SPREMNI SMO ZA MUNDIJAL: Sjajan prizor u Dohi - trobojka čeka da dolete "orlovi"!

Autor Nikola Lalović

Sada samo čekamo da počne i ne možemo da dočekamo!

Izvor: FSS

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa direntorom Stevanom Stojanovićem otišla je u Dohu u prvu posetu Kataru pred predstojeće Svetsko prvenstvo. 

S obzirom da se naš tim već kvalifikovao na Mundijal na veikom platou na obali zaliva u Dohi između ostalih je istaknuta i srpska trobojka! 

Dok čekamo da počne takmičenje 21. dovembra 2022. godine moraćemo prvo da sačekamo kraj kvalifikacija, a onda i izvlačenje grupa u Dohi na žrebu 1. aprila. 

Osim čelnika FSS Katar je posetio i doktor A tima Srbije Dejan Aleksandrić koji je bio gost jedne od najeminentnijih bolnica za sportsku ortopediju i mediciju "Aspetar".

Izvor: FSS

Tu je obavio razgovore sa načelnikom hirurgije doktorom Baširom Ahmedom Zikrijom o različitim usko stručnim medicinskim procedurama koje se primenjuju u „Aspetaru“, inače jednom od globalnih lidera u saniranju povrede prednjih ukrštenih ligamenata. U ulozi domaćina tokom posete bio je i srpski hirurg zaposlen u „Aspetaru“ doktor Žarko Vučković nadležan za opštu i hirurgiju prepona, a Aleksandrića je pozdravio i direktor marketinga klinike gospodin Abdula Albluši.

„Aspetar“ će tokom svetskog šampionata u fudbalu biti u medicinskom sistemu FIFA predviđenim za oporavak i rehabilitaciju sportista tako da će kompletne usluge moći da koristi i fudbalska reprezentacija Srbije.