Jasan cilj

IGRAMO 16 UTAKMICA I SVAKU MORAMO DA POBEDIMO: Komandant odbrane Crvene zvezde se vraća u tim!

Autor Nikola Lalović

Uskoro se vraća na teren komandant odbrane crveno-belih i jasno mu je da nema mesta kiksevima.

Izvor: MN Press

Pripreme Crvene zvezde u Antaliji počele su duelom sa Mariborom, a u tom meču se itekako osetilo odsustvo Aleksandra Dragovića.

Sve oči su bile uprte u debitanta Ohija koji je postigao gol, ali navijači ne moraju da brinu ni za defanzivu jer je reprezentativac Austrije spreman za naredne duele.

"Dobro se osećam. Osetio sam bol u zadnjoj loži na treningu, pa sam u dogovoru sa stručnim štabom propustio prvu utakmicu, ali se već sutra vraćam u tim", rekao je Dragović za klupski sajt.

Kao i uvek na pripremama rezultati nisu u prvom planu, a on je za sada zadovoljan onim što viđa na treninzima. 

"Treninzi su bili dosta jaki. Svi u Crvenoj zvezdi znamo da rezultat na pripremama nije prioritet, već da je u prvom planu priprema ekipe za nastavak sezone. Očekuje nas mnogo mečeva i za svaki moramo da se spremimo dobro, kako bi dali svoj maksimum. Mislim da smo na dobrom putu", naglasio je on. 

Što se tiče ciljeva za nastavak sezone, oni su jasni, zaostatak za Partizanom mora da se istopi. 

"Svake pripreme su teške, pa samim tim i nema mnogo vremena za zabavu. Cilj je da se što bolje spremimo za prvenstvo, jer ipak zaostajemo pet bodova, pa samim tim moramo još više da radimo nego do sada. To su pripreme, tako da ne razmišljamo toliko o tome šta je lepo, a šta ne. Svesni smo da moramo što bolje da se pripremimo, i dajemo svoj maksimum da tako i bude", smatra Dragović. 

Da bi se to uradilo nema prava ni na najmanju grešku, na proleće crveno-belima trebaju samo pobede. 

"Zaostajemo pet bodova, i nemamo šta više da izgubimo. Kako ja volim da kažem, idemo na sve ili ništa i cilj je da osvojimo titulu. Očekuje nas 16 utakmica, i moramo da pobedimo na svakoj kako bi osvojili prvenstvo. Spremamo se za to i nadam se da će Bog da gleda na nas", istakao je nekadašnji defanzivac Lestera i Bajera iz Leverkuzena. 

Iako je u prvom pripremnom meču tim odigrao nerešeno, nema razloga za brigu. 

"Videlo se da smo mnogo trenirali i da su svima teške noge. Najbitnije je da se niko nije povredio. Mladi saigrači su odigrali super drugo poluvreme, možda čak i bolje nego prvo. Ovo je tek prva utakmica i rezultat ostaje u drugom planu. Ponavljam, važno je da ne dolazi do povreda na kontrolnim mečevima."

Na narednom meču videćemo jednu bitnu promenu - komandant odbrane se vraća u tim.

"Spreman sam za tu utakmicu, i nadam se da ćemo ostati neporaženi. Rekao sam već da rezultat nije u prvom planu, već nam je cilj da se uigramo i što bolje pripremimo za prvu utakmicu u prolećnom delu, protiv Čukaričkog", otkrio je on.