Potpisano

BARSELONA DOVELA NAJJAČEG FUDBALERA - NE DIŽE TEGOVE I MAŽE BEBI ULJE: Evo zašto mu se ruke uvek SIJAJU na utakmicama!

Autor Mladen Šolak

Poznati napadač se vrati kući - na Nou Kamp.

Izvor: Profimedia

Jedan od najsnažnijih igrača Premijer lige vraća se kući - u Barselonu. Krilni napadač Vulverhemptona Adama Traore (25 godina, 178 centimetara) završiće englesku epizodu posle šest i po godina i ponovo će zadužiti opremu Barse. U Španiju se vraća na pozajmicu, uz mogućnost kupovine na leto za obeštećenje od 30 miliona evra.

Reprezentativac Španije rodom iz Malija prošao je Barseloninu školu, debitovao je 2013. zamenivši Nejmara u meču protiv Granade, a te sezone je nastupio i u Ligu šampiona. Međutim, za njega ipak nije bilo mesta na Nou Kampu, pa je otišao u Veliku Britaniju, gde je nastupao za Aston vilu, Mildzbro i Vulverhempton, čiji dres nosi od 2018.

Najjači Traoreovi aduti su brzina, eksplozivnost i snaga. Mišićavo telo dodatno ističe time što se pre ulaska u igru namaže bebi ulje. Zašto to radi? Mnogi su ga pitali za to, a odgovor je u leto 2020. dao jedan član stručnog štaba Vulverhemptona.

"Morali smo nešto da uradimo da bismo ga zaštitili. Defanzivci se plaše da će ih pretrčati, pa ga onda uhvate za ruke i baraju. Zbog toga mu je povremeno iskakalo rame. Na primer, tu povredu je doživeo protiv Totenhema 2020", objašnjeno je.

"Kada namaže ruke, onda im oteža i nije im lako da ga uhvate. Istovremeno, to pomaže i da spreči nove povrede".

Zanimljivo je i to da je Traore u jednom intervjuu otkrio da uopšte ne diže tegove. "Znam da je teško verovavati, ali tako je", rekao je snažni napadač i otkrio detalje svog treninga.