Raspoloženi!

ZVEZDA POBEDILA, OHI JE GOL-MAŠINA: Norvežanin opet pogodio, Katai doneo preokret u Turskoj!

Autori Dušan Ninković Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda slavila na drugom meču na zimskim pripremama.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda je upisala prvu pobedu na pripremama u Turskoj. Upisan je trijumf (2:1) protiv ekipe LASK iz Linca, a golove za crveno-bele postigli su Ohi Omoižuanfo i Aleksandar Katai, fudbaleri koji će morati da budu nosioci ekipe tokom prolećnog dela sezone.

Bio je ovo drugi meč na pripremama, nakon što je su crveno-beli u prvom susretu su remizirali sa Mariborom (1:1), a izjednačujući gol dao je Ohi Omoižuanfo na debiju u novom klubu. On je ponovo bio golgeterski raspoložen.

Norvežanin je pored pogotka imao i jednu pogođenu stativu, ali i zicer koji je golman austrijskog tima uspeo da mu odbrani. Pored toga, Zvezda je pretila preko Srnića koji je pogodio prečku, ali i Ivanića čiji šut je bio veoma dobar, ali ne i dovoljno snažan da završi u mreži.

Kao što je to inače slučaj na pripremama, Dejan Stanković je šansu u finišu ukazao brojnim mladim fudbalerima koji su još jednoom pokazali da zaslužuju mesto na pripremama.

Tok meča:

Miran deo meča nakon što je Dejan Stanković promenio gotovo ceo tim nije doneo promenu rezultata. Crvena zvezda je imala bolje prilike i u tom periodu meča, ali je rezultat ostao onaj sa poluvremena, 2:1 za crveno-bele. Strelci su bili Ohi i Katai.

IZMENE - Dejan Stanković je napravio čak 11 izmena. U nastavku meča igraće postava Gordić - Bakajoko, Đurić, Pankov, Gobeljić - Krstičić, Stanković - Lučić, Falko, Mustafa, Pavkov.

53. minut - Pripadaju Zvezdi uvodni minuti drugog dela meča. Imali su dbore prilike Ohi i Ivanić, ali je i golman austrijskog tima bio na visini zadatka.

Poluvreme - Nakon prvih 45 minuta fudbala, Crvena zvezda ima prednost protiv Laska.

39. minut - GOOOL - KATAI! Radi veza Mirko Ivanić - Aleksandar Katai. Idealan pas u prostor i rutisnki udarac iz prve momka iz Srbobrana, za poptuni preokret protiv Laska.

38. minut - Popović! Sjajna odbrana golmana Crvene zvezde, koji je greškom saigrača ostao oči u oči sa strelcem prvog gola na meču, Huseinom Balićem.

32. minut - GOOOL - OHI! Kao i na prvom meču na pripremama, napadač iz Norveške donosi izjednačenje crveno-belima. Opet mu nije bilo potrebno mnogo vremena, poravnao je rezultat već posle 15 minuta igre. Drugi gol Zvezde na pripremama i drugi pogodak Ohija Omoižuanfa.

25. minut - Katai je sjajno probao, ali nije uspeo da savlada golmana tima iz Austrije. Biće samo korner za kapitena Zvezde.

22. minut - STATIVA! Dobra akcija Crvene zvezde po desnoj strani ostala je bez realizacije, pošto je Ohi pogodio stativu gola LASK-a.

17. minut - GOOOL - BALIĆ! Vodi LASK, pošto je krilni fudbaler pobegao po desnoj strani, a nakon što je prišao skoro do peterca sjajno je pogodio suprotan ugao Popovićevog gola.

12. minut - Ofsajdi. Prvo Aleksandar Katai kada se ubacio sa leve strane, a zatim i Ohi Omoižuanfo nakon pasa kroz sredinu, bili su u nedozvoljenoj poziciji pred golom Austrijanaca.

Najprimetnij igrač u dosadašnjem delu meča jeste Slavoljub Srnić. Vezni fudbaler Zvezde ima nešto drugačiju ulogu, pa se zbog njega karakteristična 4-2-3-1 formacija menja u 4-1-4-1, pošto uglavnom igrauz Mirka Ivanića koji je na ovom meču ofanzivni vezni. Seku Sanogo ostaje kao jedini defanzivni vezni.

4. minut - PREČKA! Slavoljub Srnić je ostao usamljen na petercu, ali je njegov pokušaj glavom okrznuo samo gornji deo okvira gola. 

Utakmica u Turskoj je počela!

SASTAV CRVENE ZVEZDE: Popović - Gajić, Dragović, Eraković, Rodić - Sanogo, Srnić - Živković, Katai, Ivanić - Ohi

Rezervisti: Gordić, Marinković, Pankov, krstičić, Pavkov, Falko, Đurić, Mustafa, J. Mituljikić, N. Mituljikić, Stanković, Dioni, Lučić, Gobeljić, Bakajoko

SASTAV LASK-A: Šlager, Rener, Mihorl, Raguz, Balić, Pocman, Holand, Gojginger, Horvat, Lukeneder, Boler

Rezervisti: Laval, Karamoko, Vild

Najava meča:

Drugi pripremni meč crveno-belih u Turskoj biće protiv kombinovanog tima austrijskog LASK-a, ekipe koja je jutros već odigrala jedan meč na pripremama. Zbog toga je u konkurenciji za ovaj susret samo 14 igrača, a očekuje se da poput kolege sa klupe Austrijanaca i Dejan Stanković napravi mnogo izmena.

Kao i u prvom meču, očekuje se da veći deo drugog dela meča odigraju mladi fudbaleri koji su na pripremama Crvene zvezde.

Ovako je Stanković prokomentarisao meč protiv Maribora:

"Drago mi je što je utakmica bila takmičarska, a nama prva posle jakog perioda. Dosadno je da pričamo koliko smo radili. Zadovoljan sam, obradovala su me deca koja su ušla. Dosta drskosti i samopouzdanja. Nije lako, i oni izlaze iz teškog rada. Bilo je dobrih stvari, ali i stvari koje moramo da popravimo", rekao je Stanković posle tog meča.

Dešavanja sa utakmice sa Laskom pratite na MONDU. Budite uz nas.