Težak ispit!

ZVEZDA STIGLA 0:2, PA IZGUBILA U NAJTEŽOJ PROVERI: Pavkov sa penala nije pogodio za izjednačenje!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli imali priliku za izjednačenje sa bele tačke preko Milana Pavkova, ali nisu uspeli da zatresu mrežu.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda je najozbiljniju proveru na pripremama u Turskoj imala protiv Šahtjora iz Donjecka, a ekipa Dejana Stankovića je upisala poraz u tom meču. Ukrajinski tim brzo je stekao dva gola prednosti, a zatim golom Davida Neresa u drugom delu meča poništio izjednačenje koje su crveno-belima doneli Dragović i Ohi.

Upravo je štoper Austrije bio najbitniji čovek za preuzimanje inicijative početkom drugog dela. Prvo je loptu koja se od stative odbila u polje nakon Ohijevog pšuta spakovao u praznu mrežu, a zatim fenomenalno asistirao Norvežaninu za 2:2.

Ipak, nekadašnji fudbaler Ajaksa David Neres želeo je da se dokaže u novom klubu... On je doneo novi prednost Šahtjoru, a Milan Pavkov sa bele tačke propustio je da i nju neutrališe. Njegov udarac odbranio je Trubin, pa crveno-beli upisuju prvi poraz na ovim zimskim pripremama.

Ponovo je Stanković iskoristio meč da kombinuje, što je i najbitnije za ovu fazu. Videli smo Zvezdu u dva različita sistema, videli smo Kristijana Pičinija na terenu tokom prvog dela meča, a bilo je i još nekih zanimljivih stvari. Aleksandar Katai često je igrao po desnoj strani, Aksel Bakajoko bio je levi bek u finišu, a kratko se na mestu desnog beka našao Strahinja Eraković.

Tok meča:

KRAJ - 2:3! Ekipa Šahtjora pobedila je Crvenu zvezdu u trećoj proveri Stankovićevog tima na zimskim pripremama.

79. minut - Promašen penal! Milan Pavkov je preuzeo odgovornost nakon što je Aksel Bakajoko fauliran u kaznenom prostoru, ali je mladi Trubin odbranio udarac napadača Zvezde.

78. minut - Izmena! Umesto Slavoljuba Srnića igraće Nikola Stanković koji bi mogao da ostane u prvom timu Zvezde i za prolećni deo sezone.

75. minut - Izmene! Nastavlja da menja Dejan Stanković. Na terenu su Aksel Bakajoko koji će igrati levog beka umesto Milana Rodića, Filipo Falko koji menja Mirka Ivanića i Milan Pavkov umesto Ohija Omoižuanfa.

72. minut - GOOOL, Neres! Drugi pogodak Brazilca koji je nedavno stigao u Šahtjor. On je uhvatio volej na ivici kaznenog prostora, nakon što Crvena zvezda nije dobro "očistila" loptu prilikom kornera.

68. minut - GOOOL, Ohi! Snažni napadač iz Norveške postiže gol i na trećem meču u Crvenoj zvezdi. Stopostotan učinak za njega, a ovog puta je na ivici peterca iskoristio sjajan centaršut Aleksandar Dragovića koji je gađao oštro po zemlji.

67. minut - Izmena! Aleksandar Katai je napustio teren, a u igri je Nenad Krstičić.

58. minut - GOOOL, Dragović! Defanzivac Crvene zvezde pogađa nakon prekida! Katai je centrirao, Ohi bio najviši u skoku, a Dragović iskoristio gužvu u kaznenom prostoru da smanji zaostatak za Šahtjorom.

55. minut - Izmena! Umesto Strahinje Erakovića uz desnu aut liniju igraće Milan Gajić.

Meč je nastavljen!

Izmena - Rišairo Živković zamenio je Kristijana Pičinija, a zatim se promenila i formacija Crvene zvezde. U drugom delu meča crveno-beli će igrati u formaciji 4-2-3-1, sa Erakovićem na desnom beku.

Poluvreme - 0:2! Ukrajinci su mnogo bolje otvorili pripremni meč, pa su već posle dvadesetak minuta imali dva gola prednosti. U roku od samo pet minuta Mudrik i Neres su tresli mrežu iza Zorana Popovića.

41. minut - Ohi! Kakva šansa za Norvežanina u napadu Crvene zvezde. Rodić ga je uposlio glavom, a njegov udarac sa nekoliko metara odbranio je golman ukrajinskog tima.

30. minut - Mirniji deo meča obeležila je Crvena zvezda koja se oslobodila početnog pritiska i počela ozbiljnije da preti golu Šahtjora.

18. minut - GOOOL, Neres! Pojačanje Šahtjora iz Ajaksa postiglo je drugi gol na meču. Ukrajinci tim je iz slobodnog udarca pogodio prečku, a Brazilac je nakon toga loptu sa nekoliko metara poslao pored Zorana Popovića.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

13. minut - GOOOL, Mudrik! Ekipa Šahtjora dolazi do prednosti preko napadača koji je udarcem glavom zatresao mrežu.

1. minut - Utakmica je počela napadom Šahtjora.

Crvena zvezda: Popović - Pičini, Pankov, Dragović, Eraković, Rodić - Sanogo, Srnić - Ivanić, Katai, Ohi

Šahtjo: Trubin - Dodo, Marlon, Matvienko, Ismaili, Majkon, Markos Antonio, Neres, Mudrik, Pedrinjo, Moraeš

Rezervisti Zvezde: Gordić, Gajić, Krstičić, Pavkov, Falko, Đurić, Ibrahim, Živković, Stanković, Lučić, Gobeljić, Bakajoko

Rezervisti Šahtjora: Ševčenko, Puzankov, Vitao, Tobijas, Kornienko, Farina, Bondar, Stepanenko, Tete, Bondarenko, Sudakov, Fernando

Pratite uz MONDO tekstualni prenos meča koji počinje u 15:00.