Iznenađujuć transfer!

IGRAO JE ZA INTER, PARTIZAN I SRBIJU NA MAKSIMIRU! Sada je opet u Beogradu, nastupaće u DRUGOJ LIGI!

Autor Dušan Ninković

Neočekivano pojačanje tima sa Novog Beograda, doveli su čoveka ogromnog iskustva.

Izvor: MN Press

Nekadašnji reprezentativac Srbije Alen Stevanović (31) poslednje je pojačanje IMT-a sa Novog Beograda, saopštio je taj klub na svojim društvenim mrežama. Srpski drugoligaš angažovao je kapitalno pojačanje pred nastavak sezone u vidu čoveka koji ima bogatu igračku karijeru u Partizanu, ali i van naše zemlje.

Stevanović je ponikao u Radničkom iz Obrenovca, odakle se preselio u milanski Inter, a dobar deo karijere proveo je baš u Italiji.

U Interu nije mnogo igrao, ali je bio pod deo Torina, Barija, Palerma i Specije. Takođe, Alen Stevanović je igrao za Toronto u MLS, japanski Šonan, Vislu iz Plocka u Poljskoj, kao i Carsko Selo iz Bugarske. Povratak u Srbiju dogodiće se nešto više od četiri godine nakon odlaska iz Partizana.

Sada će Stevanović ponovo igrati u Srbiji, a u ekipi sa Novog Beograda verovatno će imati ulogu i da bude savetnik saigračima, pošto je poznato da IMT ima mnogo mladih igrača u timu.

U crno-belom dresu osvojio je jednu titulu i dva Kupa Srbije, što su mu uz prvo mesto u Seriji B a Palermom jedini trofeji u karijeri.

Svojevremeno, Stevanović je upisao tri nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije, od čega je najpoznatiji meč onaj na Maksimiru kada se našao u startnoj postavi za meč protiv Hrvatske.