Sve je gotovo

GOTOVO JE! UHVAĆEN U TOKU NOĆI ISPRED NOU KAMPA: Englezi ga ZA DŽABE poslali u Barselonu - da li će on da je spasi?

Autor Mladen Šolak

Više nema dileme - iskusni napadač definitivno je pojačao Barselonu.

Izvor: Twitter/Screenshot

U poslednjim satima prelaznog roka, Barselona je definitivno dovela novog napadača - Pjera Emerika Obamejanga (32) iz Arsenala.

Iskusni centarfor pojačaće ove zime napad posrnule "Blaugrane" zajedno sa povratnikom u klub iz Engleske, Adamom Traoreom. Taj tandem, sa trenerom Ćavijem kraj aut-linije, imaće zadatak da pomogne Barseloni da se uspravi u jednom od najtežih sezona u novijoj klupskoj istoriji.

Obamejang je stigao tako što je Barselona iskoristila svađu u Engleskoj, gde kapiten reprezentacije Gabona više nije mogao da se sporazume sa menadžerom tima Mikelom Artetom, a očigledno i sa ostalima u sportskom sektoru. Poslednje nedelje i meseci te saradnje bili su na momente veoma neprijatni, pa je rastanak postao neizbežan.

Obamejang je došao kao slobodan igrač, nakon raskida ugovora sa Arsenalom, pa Barsa zato nije morala da zvanično saopštava njegov dolazak u ponoć, već će to uraditi u utorak ujutru. I engleskom klubu je očigledno stalo da se što pre završi ova saradnja, pa ga je pustio da ode za džabe, čime će bar uštedeti oko 25 miliona funti za njegovu platu u narednih 18 meseci.

Što se "tobdžija" tiče, Obamejang više nije njegov problem, a tamo gde je napadač stigao u ponedeljak uveče problema ima zaista mnogo.