STRAŠNO!

BUM! ČUKA OPET DOBIJA MILIONE OD IGRAČA KOG JE DOVELA ZA DŽABE: Za šest sezona zaradili su čak 20.000.000 evra!

Autor Milutin Vujičić

Novi fenomenalan posao Čukaričkog koji je zaradio od prodaje Đorđa Jovanovića.

Izvor: MN Press

Navikli smo od Čukaričkog da mudro posluje prethodnih godina, a nova "bomba" je prodaja Đorđa Jovanovića koji se seli u Izrael za 1.900.000 evra!

Talentovanog napadača, nekadašnjeg đaka Partizana, odlučio je da angažuje bivši selektor Mladen Krstajić. Od jeseni vodi Makabi iz Tel Aviva i izabrao je da baš Jovanović bude njegovo najveće pojačanje u zimskom prelaznom roku, prenosi "Mozzart Sport".

Ako se uzme u obzir da je Jovanović (22) došao pre godinu dana kao slobodan igrač nakon raskida ugovora sa Kadizom i da je na Banovom brdu "resetovao" karijeru, jasno je da su na kraju obe strane na velikom dobitku.

Jovanović je za sezonu i po postigao 21 gol u dresu Čukaričkog i tako se ponovo preporučio evropskim klubovima, a najuporniji bio je Makabi u kome će imati platu od 400.000 evra. Potpisaće ugovor na tri i po godine i pokušaće da njegov drugi odlazak u inostrastvo prođe dosta bolje nego kada je 2018. odlazio iz Partizana u Belgiju.

Zanimljivo je da Čukarički nastavlja trend dobrog poslovanja i postaju prepoznatljivi po "izlaznim transferima", tako da su u poslednjih šest sezona inkasirali tačno 20 miliona evra.

Neki od najvećih transfera bili su Slobodan Tedić (3 miliona, Mančester siti) i Dimitrije Kamenović (2,5 miliona, Lacio).