GENIJALNO

OTKRIVENO! BARSA "PREVAROM" DOVELA OBAMEJANGA: Španija bruji o ovom ugovoru - 1 trikom izigrali pravila!

Autor Nebojša Marković

Katalonci su bili vrlo domišljati kada su dovodili Gabonca.

Izvor: Profimedia

Zanimljive vesti stižu ponovo iz Španije, a koje se tiču Barselone. Katalonski klub je iskoristio situaciju u Arsenalu da dovede u samom finišu prelaznog roka Pjera Emerika Obamejanga.

Napadač kojeg je trener Ćavi kritikovao sada će sarađivati sa njim, a nakon svega, isplivale su informacije kako je Barselona "prevarila" pravila da bi mogla da registruje Gabonca!

Barselona je već uveliko u ogromnim finansijskim problemima, zbog čega se svaki njihov transfer premerava tri puta. Feran Tores je stigao za 55.000.000 evra, a ove zime su kao slobodni igrač došli i Obamejang i Adama Traore. Međutim, sada je otkriveno kako je to Barsa rešila da izigra pravila.

Oni su sa Obamejangom planirali saradnju na godinu i po dana, do leta 2023. godine, međutim, sa njim su potpisali ugovor koji zvanično traje do leta 2025!

Trik je u tome što će baš u leto Obamejang i Barsa imati opciju za izlazak iz ugovora. To u prevodu znači da će Barselona moći da Gaboncu plati za tri godine ono što bi on naplatio za godinu i po!

Ovu informaciju otkrio je poznati novinar koji prati Barselonu, Adrija Albets, a on navodi da je zato Barsa uspela da se uklopi u striktna pravila finansijskog fer pleja koji je na snazi u Španiji...