Bez njega!

BARSELONA PRECRTALA NAJTROFEJNIJEG NA SVETU! Idu bez njega na evropski DERBI - ovu trojicu je odabrala umesto njega!

Autor Mladen Šolak

Klub je prijavio spisak za Evropu i na njemu nije napisao ime legende

Izvor: Profimedia

Legendarni desni bek Dani Alveš (38) stigao je ove zime u Barselonu, zaigrao za nju posle pet i po godina, ali ipak neće biti deo tima u dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope protiv Napolija.

Barselona je zvanično prijavila spisak za evropsko takmičenje bez Brazilca, i to nakon što je odigrao četiri utakmice od povratka u klub. Umesto njega, prijavljeni su novi igrači "Blaugrane", koji su stigli u ovom roku - Feran Tores, koji je došao iz Mančester sitija, Adama Traore, koji se vratio iz Vulverhemptona i Pjer-Emerik Obamejang, koji je praktično pobegao iz Arsenala.

Barselona i Napoli odigraće dvomeč Lige Evrope 17. i 24. februara, a u klubu je procenjeno da Alveš ne može da pomogne više od ove trojice igrača, pa će njegove usluge Ćavi koristiti u borbi za plasman u Ligu šampiona kroz Primeru.

Barsa je peta na tabeli Primere tokom ligaške pauze i pred nastavak sezone predstojećeg vikenda. U tom takmičenju će Ćavi računati na Alvesa, koji je najtrofejniji fudbaler na svetu, sa čak 43 osvojena pehara.

Bilo bi potrebno mnogo vremena da nabrojimo šta je sve osvojio u Sevilji, Barseloni, Juventusu. Između ostalog, osvojio je tri puta Ligu šampiona, šest titula šampiona Španije, dve prvaka Francuske, jednu Seriju A... 

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt