UPOZNAJTE GA

NOVI SNAGATOR MEĐU FUDBALERIMA - KAO IZ FABRIKE! Mišićaviji od Ronalda, ima 4,3% masti, a u Realu ga MALTRETIRALI

Autor Milutin Vujičić

Ovo je fudbaler o kome će se sigurno pričati dosta u budućnosti.

Izvor: Profimedia/Instagram/flaviusdanil/Screenshot

Dobro je poznato koliko je fizička sprema postala jedan od ključnih faktora kod fudbalera, pa tako mnogi od njih još od tinejdžerskih dana ne izlaze iz teretane kako bi bili spremni za seniorski fudbal.

Jedan od njih je i austrijski štoper Flavijus Danilijuk (20) koji deluje poput fudbalera koji je izašao iz fabrike. Videli smo kako to izgleda kod sjajnog Kristijana Rolanda, u skorije vreme Erlinga Holanda, a sada se pojavio novi mišićavi momak koji preti da im pomuti slavu.

Danilijuk je rođen 2001. godine i vrlo rano je krenuo u teretanu, uopšte nije dugo trebalo skautima velikih klubova da ga primete, upečatljiv je gde god da se pojavi...

Tako je prve fudbalske korake napravio u Admiri Vaker, pa je bio u Rapidu iz Beča, dok ga je sa nepunih deset godina "odveo" Real Madrid. Proveo je u njihovoj školi tri godine, međutim pošto je Real Madrid "muljao" oko njegovog transfera i doveo ga kao maloletnog - FIFA je kaznila "kraljevski klub".

Zbog toga su saigrači zadirkivali Danilijuka koji je tražio da ode iz kluba, a na kraju se javio Bajern iz Minhena u čijim mlađim kategorijama je bio sve do 2020. godine.

Kao slobodan igrač stigao je u Nicu u kojoj igra sve više i više. Može da odgovori na mestu štopera, ali i levog i desnog beka, dok je njegov najveći kvalitet ipak snaga. Visok je 188 centimetara i u telu ima svega 4,3% masti, što je bolje od proseka kod fudbalera (10%), čak i od Kristijana Ronalda (7%).

Toliko radi na svom telu da ga je hvalio i poznati nemački bodibilder Ralf Miler.

"On je odličan, dobre je naravi, mlad je i njegovo telo brzo sagoreva masnoće. Radi naporno sa tegovima i ceni treninge brzine i snage. Sviđaju mi se njegovi mišići...", rekao je Nemac.

Ipak, dobro je poznato da mišići ne igraju fudbal, pa tako Danilijuku, koji je inače rumunskog porekla, ostaje još mnogo kako bi došao do visokog nivoa. Navodno ga je zimus pratio i Vest Hem, međutim nisu poslali poruku Nici za koju je ove sezone odigrao ukupno 13 mečeva u svim takmičenjima.