Bravo

MARINA I FSS UČE DEVOJČICE DA IGRAJU FUDBAL: Velika akcija u 10 gradova - to NIJE samo muški sport!

Autor Mladen Šolak

Očekuje se učešće više stotina polaznica iz osnovnih škola Srbiji

Izvor: MN Press

Fudbalski savez Srbije i Institut za ženski sport potpisali su danas sporazum o saradnji i u naredna dva meseca u deset gradova u Srbiji biće otvorene besplatne škole fudbala za devojčice osnovnoškolskog uzrasta, u kojima se očekuje više stotina polaznica.

"Namera nam je da podržimo sve devojčice koje žele da se bave fudbalom, a važna poruka koju želimo da pošaljemo glasi da je fudbal sport za devojčice i žene", rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

On je istakao da je Institut za ženski sport najbolji mogući partner u ovoj misiji, imajući u vidu njihovu mrežu stručnjaka, sistem koju su uspeli da uspostave u našoj zemlji i omoguće devojčicama besplatno bavljenje sportom.

"Snažno smo uz Institut i nadamo se da ćemo ovom saradnjom napraviti veliki korak, kako bismo u budućnosti podržavali i navijali za ženski fudbal", kazao je Šurbatović

Osnivač Instituta za ženski sport i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković rekla je da joj je drago što ih je FSS izabrao za partnera u projektu motivisanja devojčica da se bave fudbalom.

"Vredno radimo i očekujemo da prve besplatne škole fudbala za devojčice krenu sa radom u više gradova već u februaru. Fudbal je sport koji je percipiran kao muški i vreme je da to promenimo. Saradnju sa FSS vidimo kao važan korak za budući razvoj ženskog fudbala u Srbiji", izjavila je Marina Maljković.

Danas je čak 45 miliona fudbalerki registrovano u FIFA. Sve veći broj ženskih klubova i organizacija pokrenulo je fudbalske sportske radnike da se ozbiljnije posvete pitanjem ženskog fudbala.

(FoNet)