Ne zvuči loše!

MENJAJU SE FUDBALSKA PRAVILA - OVO SU 4 GLAVNE STVARI: FIFA i Bord raspravljaju, pričaće o izmenama i OFSAJDU!

Autor Nebojša Marković

Uskoro ćemo saznati šta će se menjati u fudbalu od naredne sezone.

Izvor: Profimedia

I dok je od ove sezone počeo da se u Srbiji primenjuje VAR sistem, koji smo imali prilike na licu mesta da upoznamo, na svetskom nivou, fudbal se sprema za nove promene.

Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) zakazao je godišnji sastanak na kojem će se naći četiri tačke dnevnog reda koje bi mogle da bude promenjene u pravilima fudbalske igre!

IFAB, telo koje zajedno sa FIFA donosi odluke o promenama pravila igre, održaće svoj 136. godišnji generalni sastanak 3. marta u 10 časova, a na njemu će se naći četiri stavke o kojima će se razgovarati.

Glavna i verovatno najveća moguća promena biće rasprava o tome da pet izmena u fudbalu postane trajno pravilo. Ono je uvedeno nakon izbijanja pandemije kao opcija za takmičenja zbog zgusnutih kalendara koji ostavlja velikog traga na igračima.

Pogledajte kako se VAR primenjuje u Srbiji:

Druga tema biće izmene igrača koji dožive potres mozga zbog udarca u glavu, kako bi se ekipama omogućilo da imaju posebnu izmenu u takvim slučajevima.

Treća tačka tiče se promena oko ofsajd pravila, ali nema detaljnijeg pojašnjenja o kakvoj bi promeni moglo da se radi. Takođe, razgovaraće se o razvoju tehnološke podrške za sudije na mečevima, što će se odnositi na poboljšanja u VAR sistemu.

Sastankom će predsedavati predsednik FIFA Đani Infantino, saopšteno je iz iFAB-a na njihovom zvaničnom sajtu.

Ovako je FSS predstavio VAR novinarima:

Tagovi