Gotovo!

HRVATI UZELI "SRPSKOG NOJERA" - NAŠEG NAJTALENTOVANIJEG GOLMANA: Branio za OFK Knez Lazar, sad sa Rijekom želi titulu!

Autor Dušan Ninković

Reprezentativac Srbije napunio 18 godina i odmah se preselio u Hrvatsku, gde bi mogao da napravi ogroman iskorak u karijeri.

Izvor: MN Press

Jedan od najtalentovanijih srpskih golmana karijeru nastavlja u Hrvatskoj!

Mladi Aleksa Todorović (18), reprezentativac Srbije u svom uzrastu, pojačao je ekipu Rijeke. Tim koji će se ove sezone do samog kraja šampionata boriti za titulu u Hrvatskoj primetio je čuvara mreže u trećoj ligi iz pravo iz kruševačkog Trajala ga odveo na obalu Jadrana.

Ono što se najavljivalo prethodne nedelje sada je dobilo potvrdu, jer se mladi čuvar mreže već priključio treninzima svog novog kluba.

U razgovoru za klupski sajt todorović je objasnio svoju odluku da pojača upravo Rijeku.

"Izabrao sam Rijeku jer već smo dugo vremena razgovarali s klubom i svideo mi se plan mog razvoja koji su mi predstavili. Naravno, savetovao sam se s mnogim ljudima i nekako je sve vodilo prema odluci da dođem u Rijeku. Posetio sam Rijeku već pre nekoliko meseci, video klub, kamp i grad. Sve mi se jako svidelo i zato sam se na kraju odlučio da dođem", rekao je Aleksa.

Doskorašnji čuvar mreže kruševačkog tima rano je ušao u profesionalni fudbal, a na početku karijere uopšte nije bio golman.

"Počeo sam da treniram fudbal u šestoj godini u svom selu Dvorane, tako se ujedno zove i klub. Na početku sam bio napadač, nakon nekoliko godina sam prešao u malu školu fudbala OFK Knez Lazar. Zatim sam prešao u redove Trajala već u mlađim uzrasnim kategorijama. Bio sam na pozajmici u Napretku, zatim se vratio u Trajal, izborio mesto u prvoj ekipi i evo me u Rijeci", zaključuje mladi golman.

On je Hrvatima otkrio i da mu je uzor Manuel Nojer, što ne čudi imajući u vidu da je karijeru počeo u polju, a ne među stativama.

"Uzor mi je Manuel Neuer zato što je on najkompletniji golman i prvi golman koji je počeo braniti modernim stilom", dodao je Todorović.

Aleksa Todorović je do sada zabeležio nastupe za reprezentaciju Srbije do 16 i 18 godina, a važi i za jednog od najtalentovanijih golmana u mlađim kategorijama srpskog fudbala. 

Tagovi