Više ga neće

MAHAO "ORLOM" PRED SRBIMA, KLUB NIJE HTEO DA GA DOVEDE U BEOGRAD: Poznati provokator opet ODLAZI, menja klub i kontinent

Autor Mladen Šolak

U Liverpulu se trener ljutio na njega kad je nadogradio kosu i "čuvao" glavu, a u Francuskoj se nije zadržao. Sada se opet seli.

Izvor: Profimedia

Švajcarski reprezentativac rođen u Gnjilanu Đerdan Šaćiri (30) odlazi iz Liona posle samo pola godine i seli se u Ameriku, jer će nastaviti karijeru u dresu Čikago Fajera.

Iskusni vezista koji je poznat i po tome što je političkim gestikulacijama provocirao Srbije "albanskim orlom" na Svetskom prvenstvu, kao i njegov saigrač Granit Džaka (obojica na slici), zadržao se samo polusezonu u kubu iz Lige 1 i napušta ga posle 16 nastupa, odnosno posle samo 11 odigranih utakmica u domaćem prvenstvu.

Zanimljivo je da će u novom klubu Šaćiri igrati sa Borisom Sekulićem, srpskim internacionalcem koji od 2017. ima slovački pasoš. Rođeni Beograđanin i bivši igrač Zemuna, Grafičara i Beograda sa Karaburme gradio je karijeru u Košicama i Slovanu iz Bratislave, a u Čikagu je od pre dve godine i ima ugovor do 2023.

Prema još nezvaničnim informacijama, Šaćiri će biti plaćen 6,5 miliona evra i uskoro će proći lekarski pregled i dogovoriti lične uslove sa američkim klubom. Plan je da bude u timu za debi 26. februara protiv kluba Dejvida Bekama, Intera iz Majamija, za koji igra legendarni Gonzalo Iguain.

Šaćiri je pre Liona igrao za Liverpul, gde ga mu je navodno prošlog leta presuđeno posle "afere" presađivanja kose. Nezvanično, on je posle tri godine morao da ode sa Enfilda jer ga je Jirgen Klop precrtao nakon što je Šaćiri presadio kosu za vreme jedne reprezentativne pauze, iako je znao da posle toga neće moći da udara loptu glavom šest nedelja, a ni da izlazi napolje bez kape ili šešira.

Klop mu navodno to nije oprostio i tu je bio kraj njegovog boravka u Liverpulu, tokom kojeg nije sa Redsima došao na meč protiv Crvene zvezde na "Marakani", odlukom kluba. Iako nikad nije zvanično potvrđeno, mnogi su tu odluku Liverpula doveli u vezu sa njegovim skandaloznim gestom na Svetskom prvenstvu, kada je pred kamerama celog sveta širio simbol takozvane "Velike Albanije" da bi provocirao Srbe.