Izdržao je!

REKLI MU DA SE SPREMI ZA MUNDIJAL, A ONDA SE DESILA NESREĆA! Umesto da vodi napad Engleske, on nije osećao noge!

Autor Nikola Lalović

Životna priča Meta Jansena je neverovatna!

Izvor: Profimedia

Met Jansen je 2002. godine bio zvezda u usponu. Mladi reprezentativac Engleske koji žari i pali Premijer ligom sa Blekburnom, a kucao je i na vrata seniorske reprezentacije.

Zamalo je ušao u tim za Svetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, ali se onda razboleo i ostao bez Mundijala. A potom je tog leta doživeo saobraćajnu nesreću!

"Bilo je to pitanje života i smrti. Bio sam u komi šest dana i imao sam oštećenja na mozgu. Dugo je bilo pitanje kako ću se oporaviti", otkrio je Jansen sada za engleske medije.

On je na svom motoru doživeo saobraćajnu nesreću

"Na kraju su me poslali u Engleski gde su me lečili specijalisti i neurohirurzi. Bio sam kao dete, nisam imao nikakvu kontrolu na svojim telom, nisam mogao da hodam i sve je moralo ispočetka. Mislili su da nikada neću zaigrati fudbal ponovo", priča sada Jansen koji ima 44 godine.

Uspeo je da se vrati na teren, ali nikada više u onoj formi u kakvoj je bio pre nesreće. A na kraju je umesto njega u tim 2002. godine ušao Martin Kion, samo zato što se pre turnira razboleo.

"Rekli su mi da ću da ušem u tim. Igralu smo poslednji meč sezone sa Liverpulom i našem menadžeru Grejemu Sunesu je Sven Goran Erikson rekao da pazi da se ne povredim jer sam mu potreban za Svetsko prvenstvo. Sunes mi je odmah to rekao i to mi je podiglo samopouzdanje, dao sam gol i pobedili smo 4:3", priča sada Jansen.

Na kraju je svoju poslednju utakmicu u Premijer ligi odigrao sa 28 godina, a poslednji klub za koji je igrao je niželigaš Čorli za koji je nastupao od 2015. do 2018. godine.

"Stotinu puta sam pomislio šta bi se desilo samo da se nisam razboleo. Tada sam mislio da moje vreme tek dolazi, a i sada mi je žao što sam skratio svoju karijeru kada sam bio na vrhuncu. Ali u nekom trenutku shvatiš da moraš da nastaviš sa životom", iskren je Jansen.

Tagovi