Naviknite se

KAMP NOU MENJA IME, EVO KAKO ĆE SE SADA ZVATI! Stadion Barselone usred SKANDALA dobija novi naziv!

Autor Mladen Šolak

Otkriveni detalji ugovora o sponzorstvu - nosiće ime po platformi koju trenutno trese skandal!

Izvor: Twitter/MovistarFutbol

Stadion Barselone Kamp Nou uskoro će se zvati "Spotifaj Kamp Nou". Prema pisanju katalonskih medija, u okviru ugovora o bogatom sponzorstvu švedske kompanije i španskog velikana dogovoreno je da dom "Blaugrane" u narednim godinama nosi novo ime.

Još nepotvrđene informacije otkrivaju da će Barselona na osnovu sporazuma sa provajderom medijskih usluga u naredne tri sezone zaraditi čak 280 miliona evra, što će značajno olakšati komplikovanu finansijsku situaciju kluba.

Osim promene imena stadiona, ime kompanije "Spotifaj" biće napisano i na dresu Barselone, kao i na opremi ženskog kluba i na majicama za trening. Od 2017. Barselona je nosila na dresu ime japanske kompanije Rakuten, čiji je osnivač imao poslovne veze sa legendom i prvotimcem kluba Đerarom Pikeom, pa se nagađalo da i defanzivac ima veze sa tim sponzorstvom.

U svakom slučaju, sada će se Kamp Nou zvati po švedskom provajderu medijskih usluga, koji je proteklih nedelja u centru skandala. Spotifaj nije uklonio mnoštvo antivakserskog sadržaja, kao što su podkasti puni teorija zavere, zbog čega su mnoge muzičke legende zahtevale da njihova muzika bude uklonjena sa ove platforme. Pročitajte sve o Spotifaj skandalu!