NOVI PROBLEMI

OPET HAOS U JUNAJTEDU! IGRAČI "UDARILI" NA TRENERA: Doveli ga da spase sezonu, a umesto toga otpočeo RAT!

Autor Milutin Vujičić

Ništa ne ide Mančester junajtedu ove sezone...

Izvor: Profimedia

Dolazak nemačkog stručnjaka Ralfa Rangnika trebalo je da pokrene revoluciju u Mančester junajtedu, a teško da se bilo šta - i u bilo kom smislu - promenil od odlaska Olea Gunara Solskjera.

Niti je Junajted počeo drastično bolje da igra, niti je došlo do poboljšanja atmosfere. Ovo drugo je možda trenutno veći problem na "Old Trafordu" pošto se već prečesto piše o tome da fudbaleri Junajteda ne podnose trenera, a od leta tehničkog direktora kluba.

Britanski mediji od jutros bruje o tome da su se igrači "žalili jedni drugima" na treninge koje osmišljava Nemac, a očigledno se njegova škola učenja poprilično razlikuje od onoga što su navikli kod Solskjera, Murinja, Van Gala...

O čemu se radi? Rangnik insistira na tome da se treninzi baziraju na igri "11 na 11", a mnogo manje na kratkim vežbama i "drilovima". To je daleko praktičnije u napregnutom rasporedu, i usred korona virusa, međutim Rangnik ima tradicionalne metode i od njih ne odstupa.

Igrači veruju da bi kraće vežbe, i drugačije podele, dovele do toga da budu svežiji u utakmicama, pa tako i njega direktno optužuju za to što u finišu mečeva padaju i nemaju snage.

Ovo nije prvi put da se žale na njegove metode, a to je samo još jedan dokaz koliko loš potez je napravio Junajted.

Uz sve to, Rangnik kao budući direktor još nije izabrao svog naslednika na mestu trenera. Zbog toga što ne može da se odluči - nije dovodio ni pojačanja tokom zime zbog bojazni da se neće uklopiti u novi sistem. Navodno, igrači su za Maurisija Poketina, dok Nemac "gura" holandskog trenera Erika ten Haga iz Ajaksa.