POGLEDAJTE!

ISPLIVAO NOVI GRB REPREZENTACIJE SRBIJE: Ovo je SIMBOL koji će fudbaleri nositi na dresovima? (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Srbija će na Svetskom prvenstvu u Kataru po svemu sudeći nositi novi simbol na dresu. Da li će ovako izgledati grb?

Izvor: MN Press/Twitter/FoottyHeadlines/Screenshot

Do sada je na dresovima reprezentacije Srbije bio logo FSS, a nedavno je potvrđen da će se tu ubuduće nalaziti novi grb reprezentacije.

Ukrasiće nove dresove reprezentacije Srbije koji su spremni za Svetsko prvenstvo u Kataru, a specijalizovani sajt koji se bavi fudbalskom opremom "Footy Headlines" objavio je i kako će navodno izgledati. Za sada još nije potvrđeno iz zvaničnih izvora da će tako i biti.

U pitanju je dvoglavi orao na crvenoj pozadini uz ćirilični natpis "Srbija", što naravno podseća i na zvanični grb naše zemlje, odnosno jasno je odakle su pozajmljeni motivi.

Ostaje da FSS izađe sa zvaničnom verzijom, a reprezentacija će uskoro promovisati dresove.

Kako vam se čini?


"Želimo da kreiramo brend našereprezentacije. U tom procesu, razdvajanje institucionalnog grba od reprezentativnog je praksa koja se već sprovodi u većini evropskih saveza. Nacionalni savez, kao krovna insitutucija, treba da bude predstavljen kao moderna i autoritativna institucija. S druge strane, grb koji će ubuduće krasiti dres fudbalera treba da simbolizuje tradiciju, strast, posvećenost, jedinstvo i hrabrost sa kojim će se navijači identifikovati", poručila je nedavno direktorka marketinga FSS Vanja Kostić za "Sportski magazin".

Podsetimo, Srbija ima ugovor sa nemačkom kompanijom "Puma" koja nas je oblačila za prethodna dva ciklusa.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt