RASKID

IGRAO JE ZA PARTIZAN, A SAD JE IZNENADA OSTAO BEZ KLUBA: Vezista je slobodan igrač - u Humskoj je osvojio i titulu!

Autor Nebojša Marković

Srpsko-crnogorski tandem je napustio redove kazahstanskog kluba.

Izvor: MN Press

Nije uspeo Kairat tokom 2021. da odbrani titulu šampiona Kazahstana, a u novi pohod na povratak na tron krenuće bez nekadašnjeg igrača Partizana.

Kairat je objavio da je došlo do raskida saradnje sa Nebojšom Kosovićem, ali i sa srpskim internacionalcem Radetom Dugalićem!

Reprezentativac Crne Gore i bivši vezista Partizana sada je slobodan igrač. Kosović je u Kazahstan stigao 2020. godine, kao bitan igrač u ekipi koja je iste sezone osvojila titulu prvaka.

I tokom 2021. je Kairat sa Kosovićem u timu bio zapažen, pošto su prvi put uspeli da se plasiraju u grupnu fazu evropskog takmičenja, tačnije u Konferencijsku ligu. Uprkos svemu tome i činjenici da je bio standardan igrač, Kosović i Kairat su raskinuli saradnju, pomalo iznenada, godinu dana pre isteka ugovora. Sada će morati da potraži novi angažman.

Ne treba očekivati da se Partizan umeša u trku za njegov potpis, naročito kada se zna da su ove zime u Humsku već stigla dva povratnika na veznim pozicijama - Ljubomir Fejsa i Marko Jevtović.

Osim Kosovića, i bivši štoper Radničkog iz Niša Rade Dugalić, raskinuo je saradnju sa Kairatom.

"Za tri godine provedene u taboru žuto-crnih, Dugi i Nebojša su dali neprocenjiv doprinos istoriji kluba iz Almatija, osvojivši sa timom šampionsku titulu u sezoni 2020, a već 2021. godine, po prvi put u klupskoj istoriji, pomogli su da se tim plasira u grupnu fazu evropskog takmičenja", navodi se u saopštenju Kairata.

Kosović ima 26 godina, a sa Partizanom je bio šampion Srbije u sezoni 2016/17.