Uživo

ŠOK ZA PARTIZAN, PA POBEDA POSLE JEZIVIH SCENA: Muk na "Čairu", a onda DVA gola za miran početak proleća!

Crno-beli savladali Radnički u Nišu 2:0.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana započeli su i 2022. godinu baš onako kako su prošlu okončali - pobedom! U prvom meču u Superligi u prolećnom delu šampionata bilo je svega, samo ne iznenađenja.

RADNIČKI NIŠ - PARTIZAN 0:2 (0:1)
/Rikardo 44, Urošević 84/

Uspeo je Partizan da stigne već do 20. trijumfa u tek 22. utakmici u sezoni, uspeo je i da pojača pritisak na Crvenu zvezdu, ali glavni utisak ovog susreta ostaće uznemirujuće scene iz prvog poluvremena.

Golman crno-belih Aleksandar Popović doživeo je lakši potres mozga kada je na njega u jednom duelu natrčao igrač Radničkog Stefan Mitrović. Tada je došlo do sudara kolena napadača i glave golmana, zbog čega je Popović na desetak sekundi ostao bez svesti.

Bile su to uznemirujuće scene zbog kojih su svi na "Čairu" zanemeli, a igrači Partizana brzo počeli da dozivaju lekare u pomoć. Popović je dugo ležao na travi, praktično nepomičan, da bi potom morao da bude odvezen kolima Hitne pomoći.

I mada su kasnije stigle informacije da je sa mladim golmanom sve u redu, i igrači Partizana su se postarali da i u rezultatskom smislu sve bude kako treba - makar iz njihovog ugla.

Rikardo Gomeš je u 44. minutu sa pet metara iskoristio centaršut Kvinsija Meniga da glavom matira golmana Dujmovića i donese miran odlazak na odmor gostima iz Beograda.

Rikardo Gomeš, Radnički Niš - Partizan 0:1
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Mogao je Nikola Terzić u nadoknadi koja je trajala čak sedam minuta da postigne pogodak kada je "šmekerski" spoljnim delom kopačke šutirao i pogodio stativu. No, u nastavku Nišlije nisu uspevale da stvore priliku kojim bi iznenadili crno-bele.

Tek u 84. minutu je Slobodan Urošević iskoristio loptu koja se odbila od prečke posle udarca glavom Igora Vujačića da je on samo ugura u gol za potvrdu pobede. Za nova tri boda i miran put Partizana u Prag, gde ih u četvrtak očekuje meč nokaut faze Konferencijske lige.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
16:28

KRAJ UTAKMICE - 0:2!

Pobeda Partizana! Nije prolećni deo šampionata počeo dobro za Partizan, imajući u vidu potres mozga koji je golman Aleksandar Popović doživeo u prvom poluvremenu, ali na kraju se sve dobro završilo po njih.

Golman crno-belih je sada dobro, a Rikardo Gomeš i Slobodan Urošević su golovima u finišu prvog i drugog poluvremena doneli Partizanu 20. pobedu u 22. meču u sezoni.

16:20

84' - GOOOOOL, UROŠEVIĆ 2:0!

Novi gol Partizana! Vujačić posle kornera snažno pogađa prečku, lopta se odbila u polje, a Urošević natrčava da glavom sa dva metara ugura loptu u mrežu!

16:15

79' - Ogromna šansa za Partizan!

Velika gužva, Jović nije šutirao kako je mogao. Posle napada po desnoj strani, ispucavanje igrača Radničkog je pogodilo Jovića u nogu, mladi igrač Partizana na kraju pored stative uspeva da izvuče samo korner.

Lepo je prethodno probio Marko Živković, upravo ono zbog čega je i dobio priliku na desnom beku od prvog minuta.

16:12

77' - Lazar Marković pokušava

Konačno nešto da nas malo trgne posle sporijeg ritma na obe strane. Pokušao je kapiten Partizana, ali nije njegov udarac bio previše opasan.

16:08

Ovo je trenutak kada je Popović doživeo potres mozga

15:59

63' - Tri izmene Partizana

Dva krila Partizana Lazar Marković i Nemanja Jović ulaze na teren, a menjaju Kvinsija Meniga i Nikolu Terzića.

Takođe, Marko Jevtović menja Bibarsa Natha.

15:56

60' - Terzić pokušava desnom nogom!

Krilo Partizana još jednom uspeva da bude opasan iako slabijom nogom, ali njegov udarac posle lopte dobijene od Rikarda se odbija od igrača domaćih i odlazi u korner.

15:54

Žuti kartoni za Vujačića i Meniga

Štoper Partizana danas baš i ne igra najbolje, a svoju opomenu je zaradio u 52. minutu kada je izgubio duel jedan na jedan sa Mitrovićem.

Pet minuta kasnije, i Holanđanin Menig dobija žuti karton zbog povlačenja protivničkog igrača za dres.

15:48

50' - Šansa za Meniga!

Odlična prilika za Kvinsija Meniga, posle velike greške štopera Savića iz redova Radničkog. Promašio je loptu glavom, Menig je došao do nje, šutirao sa ivice šesnaesterca, ali malo pored desne stative gola domaćih.

15:46

KLINIČKI CENTAR O POVREDI POPOVIĆA

Oglasili su se iz Kliničkog centra u Nišu povodom povrede Aleksandra Popovića, golmana Partizana.

"Prilikom detaljnog pregleda u Urgentnom centru UKC Niš, utvrđeno je da je pacijent A. P. zadobio lakši potres mozga prilikom fizičkog kontakta sa drugim licem. Nakon kraćeg gubitka svesti, pacijent je osvešćen, nema vidljivih fizičkih povreda, nema znakova unutar lobanjskih povreda, svestan je i orijentisan i nakon ukazane pomoći nije bilo indikacija za eventualno dalje hospitalno lečenje."

15:42

OVAKO JE RIKARDO DAO GOL ZA 1:0

Ovo je pogodak iz 44. minuta:

Rikardo Gomeš, Radnički Niš - Partizan 0:1
Izvor: YouTube/TV Arena sport

15:40

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Partizan vodi 1:0 posle gola Rikarda u 44. minutu, a Radnički će pokušati u nastavku da se rezultatski vrati u meč.

15:31

POPOVIĆ JE DOBRO!

Pojavila se prva fotografija golmana Partizana nakon odlaska u Hitnu pomoć. Čitajte opširnije na MONDU.

15:23

KRAJ POLUVREMENA POSLE 52 MINUTA

Čak sedam minuta je trajala nadoknada vremena posle jezive povrede koju je doživeo golman Partizana Aleksandar Popović.

Uspeo je Partizan u 44. minutu preko Rikarda Gomeša da stigne do vođstva 1:0, na asistenciju Kvinsija Meniga, ali i dalje na "Čairu" svi najviše razmišljaju o golmanu crno-belih koji je bio odvezen vozilom Hitne pomoći.

Tvrda i teška utakmica za obe ekipe, a Radnički nije uspeo da se odbrani do kraja prvog dela igre...

15:20

NOVE INFORMACIJE O POPOVIĆU

Iz FK Partizan su se oglasili povodom povrede Aleksandra Popovića.

"Prva informacija od timskog doktora Siniše Petkovića je da je Aleksandar Popović dobro, u svesnom je stanju, ali će morati na preventivno snimanje, budući da je izgubio svest na 10 sekundi", potvrđeno je iz kluba.

15:17

45+1' - STATIVA TERZIĆA!

Izvanredan pokušaj Nikole Terzića, zamalo 2:0! Krilo Partizana je jednu odbijenu loptu udario spoljnim delom levog stopala u stilu Rikarda Kvarežme, ali udarac završava na stativi!

Izvor: MN Press

15:15

44' - GOOOOOL, 1:0 ZA PARTIZAN!

Strelac je Rikardo! Menig je centrirao, a napadač sa Zelenortskih Ostrva uspeva da pogodi gornji ugao gola Nišlija i donese prednost crno-belima!

Izvor: MN Press

15:11

39' - Konačno neka šansa

Posle drame viđene sa Popovićem, prva šansa bila je za Partizan kada je Natho šutirao preko gola.

15:07

Evo kako je Popović dobio udarac u glavu!

Natrčao je na njega igrač Radničkog, a golman Partizana je istog trenutka završio na travi... Igrači su pritrčali da mu pruže pomoć, odmah su zvali lekare, a posle duge pauze, Popović je odvezen vozilom Hitne pomoći.

/NAPOMENA: Uznemirujuće fotografije/

15:04

33' - Nastavljen je meč, ali...

Ušao je pre nekoliko minuta Stevanović u igru umesto Popovića, igra se u Nišu, ali kao da svi i dalje razmišljaju o povređenom golmanu Partizana.

Nema značajnijih dešavanja na terenu...

14:59

POPOVIĆ ODVEZEN VOZILOM HITNE POMOĆI

Nimalo prijatno scena na "Čairu". Popović je iznet na nosilima, tačnije nosila su odmah preneta u vozilo Hitne pomoći. Stefan Mitrović ga je nehotice zahvatio kolenom, hteo je da dođe do lopte, a zbog svega toga, Popović je doživeo težak udarac u glavu.

Sada će Nemanja Stevanović ući u igru i biti golman Partizana u nastavku meča. Jako dugo je trajao ovaj prekid, a nadamo se da će sa Popovićem sve biti u redu...

14:56

POPOVIĆ I DALJE NEPOMIČNO LEŽI

Jeziva scena viđena je u Nišu! Prošlo je već dosta vremena a golman Partizana i dalje leži na terenu, doktori mu ukazuju pomoć. Dobio je udarac kolenom u glavu u jednom duelu i istog trenutka se srušio. Sada su stigla i kola Hitne pomoći sa nosilima...

Izvor: TV Arena Screenshot

14:53

ŠTA SE DEŠAVA SA POPOVIĆEM?

Golman Partizana se srušio i dobio je nezgodan udarac, čini se u glavu. Pao je i odmah mu je nekoliko igrača prišlo. Izgleda da je ostao bez svesti... Činilo se kao da su mu saigrači vadili jezik iz usta, ali nije moglo dobro da se vidi u TV prenosu.

Izvor: TV Arena Screenshot

14:47

16' - Pejović preko gola

Posle kornera i gužve u šesnaestercu, odbijenu loptu sa 20 metara Pejović šalje preko gola.

14:42

11' - Ponovo Partizan preti posle prekida

Sada je Saničanin šutirao glavom preko gola sa ćoška peterca. Centrirao je Jojić iz slobodnog udarca, neko ju je glavom prebacio na drugu stativu, a štoper potom ne uspeva da bude precizan.

14:40

9' - Najbolja šansa, Urošević!

Ponovo je u šansi levi bek, ali daleko boljoj nego onoj prvoj! Urošević je igrao glavom sa pet metara posle kornera Miloša Jojića, ali nije dovoljno "spustio" udarac prilikom natrčavanja na centaršut.

Kao da je mogao i morao bolje iz takve pozicije...

Izvor: MN Press

14:36

5' - Urošević prvi šutira

Borben početak meča, ali bez pravih šansi. Sa 16 metara je prvi udarac u okvir gola uputio Slobodan Urošević. No, bio je to slabašan udarac koji je jedva stigao do gola Radničkog.

14:30

POČELA JE UTAKMICA!

Nastavlja se prvenstvo za Radnički i Partizan, da vidimo šta nas čeka u Nišu!

Izvor: MNPress

13:40

Rezerve Radničkog i Partizana

RADNIČKI: Ilić, Bogdanović, Bjeličić, Vujadinović, Pavlov, Tomić, Jovičić, Mlađović, Živojinović, Mesarović, Jovanović.

PARTIZAN: Stevanović, Holender, Pavlović, Jevtović, Miljković, Milovanović, Marković, Miletić, Jović, Lutovac, Smiljanić.

13:30

OVO JE SASTAV PARTIZANA!

Prva postavka crno-belih u 2022. godini je poznata.

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Terzić, Natho, Menig - Rikardo.

Poznata je i ekipa koju je birao Radoslav Batak, za koju će u špicu igrati doskorašnji igrač crno-belih Nikola Štulić.

RADNIČKI: Dujmović - Aksentijević, Basile, Savić, Ćirković - Kovačević, Pejović - Arsić, Mitrović, Kasalica - Štulić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
12:30

Dobro došli u MONDO live!

Budite i danas uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča Radnički Niš - Partizan u okviru 22. kola Superlige Srbije.

Meč na stadionu "Čair" počinje u 14.30 časova.

NOVE INFORMACIJE O POPOVIĆU

Ukratko

  • RADNIČKI NIŠ - PARTIZAN 0:2
  • Partizan je osvojio jesenju titulu, prvi je na tabeli sa 59 bodova iz 21 utakmice.
  • Radnički Niš je 7. na tabeli sa 27 bodova i bori se za plasman u plej-of.
učitaj još +