Spektakl

SKOČIO PREKO VLAHOVIĆA I ŠOKIRAO RIVALA: Dušan se celu noć RVAO sa Turčinom, pa zagrlio Brazilca! SJAJAN derbi Serije A

Autor Mladen Šolak

Srbin nije dao gol, ali je dao veliki doprinos remiju u utakmici u kojoj njegov tim nije smeo da izgubi.

Izvor: Profimedia

Srpski golgeter Dušan Vlahović odigrao je ceo meč za Juventus u remiju protiv Atalante (1:1), u kojem je njegov tim u 92. minutu izbegao poraz. I to posle prave drame!

Sjajni Ruslan Malinovki prošle sezone je odlučio derbi dva tima na istom mestu (1:0), a u nedelju je golčinom sa više od 20 metara potpuno šokirao golmana Juventusa Vojćeha Ščesnog. Nedugo posle toga, Atalanta je mogla sve da reši i da vođstvom 2:0 verovatno "overi" pobedu i udalji Juve od Lige šampiona, ali je u odlučujućem trenutku Holanđanin Hans Hatebur sa nekoliko metara udaljenosti pogodio prečku Torineza.

A, onda je usledila kazna.

Nakon što se Dušan Vlahović kroz čitav meč "rvao" sa borbenim turskim defanzivcem Merihom Demiralom (23), ipak je Srbin bio taj koji se na kraju radovao. U 92. minutu, Paulo Dibala izveo je korner za Juventus, a defanzivac Juventusa Danilo skočio je visoko, iznad Vlahovića, i glavom postavio konačnih 1:1.

Srbin i njegov partner u napadu Alvaro Morata uložili su ogroman trud na ovom derbiju, a na kraju je heroj iskusni Južnoamerikanac (30) bio heroj koji je sprečio neprijatan poraz. I trener Juvea Maks Alegri je odahnuo i dozvolio sebi osmeh kraj klupe gostiju...

Juventus će sada imati nekoliko dan odmora i pripreme za petak i gradski derbi protiv Torina. Pogledajte kako posle ovako dramatičnog meča izgleda tabela Serija A:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt