Najveći je

NAJPOZNATIJI FUDBALSKI KLIP U ISTORIJI: RONALDINJO JE PRVI SRUŠIO INTERNET! Pogađao prečku 4 puta - sve je bila montaža?

Autor Mladen Šolak

Znali smo da je praktično nemoguće sve to izvesti, ali ste Ronaldinju morali da verujete kada uzme loptu.

Izvor: YouTube/3F

Te 2005, kada su Fejsbuk, Tviter, Jutjub i druge društvene mreže i sajtovi još bili u povoju, Ronaldinjo je napravio viralni klip koji je pre svih prebacio milion preglerda na Jutjubu.

Naravno, to je legendarna reklama na kojoj mu predstavnik kompanije "Nike" donosi model kopačke "Tiempo" i predaje mu ih iz pozlaćenog kofera. Ronaldinjo se obuva, ustaje, podiže loptu i pogađa prečku četiri puta, ne puštajući joj da padne.

Podsetite se se snimka koji ste sigurno imali u telefonu i tih godina. Sigurno pamtite momenat kada ste ga prvi put videli.

Ronaldinjo pogađa prečku
Izvor: YouTube/3F

Iako je mnogima odmah bilo jasno da je u pitanju montaža i da se lopta ne bi tako snažno odbijala do njega svaki put, čak i kada bi celu scenu izveo bez greške, Ronaldinjo je tada pružao takvu magiju na terenu da mu se moralo verovati svaki put kada obuje kopačke.

Igrao je fudbal i plesao sa loptom, mogao je sve i bio je verovatno jedini igrač na svetu u tom trenutku kome bismo zaista poverovali da je uspeo sve to da odradi bez montaže, tehnologije...

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Ronaldinjov klip bio je toliko popularan da je "Nike" ponavljao tu reklamu i obeležavao njenu godišnjicu, dok je marketing tim Bundeslige nedavno uradio i omaž tom snimku sa Erlingom Holandom u glavnoj ulozi. Pogledajte: