Fudbal

ŠERIF OPET IDE KA CRVENOJ ZVEZDI: Traje BAJKA u Tiraspolju - Barselona sada MORA da pobedi u Italiji!

Autor Mladen Šolak

Počela je nokaut faza i u Ligi Evrope!

Izvor: MN Press

Moldavski šampion, Šerif iz Tiraspolja, pobedio je u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope portugalsku Bragu 2:0. Golovima Sebastijena Tila iz penala i Adame Traorea u završnici utakmice, "dželat" Crvene zvezde iz kvalifikacija za Ligu šampiona ponovo se približio mogućem dvomeču protiv crveno-belih u Ligi Evrope.

S obzirom na to da će narednog petka na žrebu za osminu finala nosioci biti timovi koji su direktno ušli u osminu finala kao pobednici grupa (a među njima je i Zvezda), u slučaju Šerifovog plasmana mogla bi da se dogodi "repriza" duela aktuelnog srpskog i moldavskog šampiona.

Takođe, i dalje je "otvoreno" da Zvezda u osmini finala igra i protiv Barselone i Napolija, jer je prvi derbi tih timova na Nou Kampu završen bez pobednika - 1:1. Gosti su poveli u 29. minutu golom Pjotra Zjelinskog, a izjednačio je napadač Katalonaca Feran Tores u 59. minutu, iz jedanaesterca.

"Blaugranu" će sigurno opomenuti statistički podatak da Napoli nikad nije ispao u evro-dvomeču nakon što je sa gostovanja u prvoj utakmici doneo nerešen rezultat. To se dogodilo 12 puta u istoriji i svih 12 puta je italijanski tim prošao, a to će dodatno "začiniti"i revanš ovog "Derbija Dijega Maradone".

Izvor: Profimedia

U ostalim mečevima od 18.45, najprijatnije iznenađenje napravio je Glazgov Rendžers, koji je slavio na gostovanju Borusiji Dortmund i to rezultatom 4:2. Erling Holand nije igrao za "milonere" zbog povrede kuka.

Takođe, ove sezone sjajni Betis takođe je pobedio na gostovanju Zenitu (3:2) i potvrdio da i u Evropi igra maestralan fudbal, pod vođstvom Manuela Pelegrinija.

Barselona - Napoli 1:1 (0:1)
Dortmund - Rendžers 2:4 (0:2)
Šerif - Braga 2:0 (1:0)
Zenit - Betis 2:3 (2:3)
Atalanta - Olimpijakos 2:1 (0:1)
Porto - Lacio 2:1 (1:1)
Lajpcig - Sosijedad 2:2 (1:1)
Sevilja - Dinamo Zagreb 3:1 (3:1)