Trese se!

STADION OD MILIJARDU FUNTI SE LJULJA ZBOG VETRA: Englezi ga gradili 3 godine, a OLUJA mu pomera krov! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Stadion u Londonu važi za jedan od najmodernijih u Evropi, ali ovo nije baš sjajna reklama.

Izvor: Twitter/PGMcNamara/printscreen

Oluja Junis pravi haos širom Velike Britanije, a ogromne probleme sa snažnim vetrom ima i fudbalski klub Totenhem. njihov novi stadion koji je završen u aprilu 2019. godine očigledno nije projektovan za ovakve vremenske prilike, pa se na internetu pojavio snimak kako mu se krov trese!

Iako je u izgradnju ovog objekta uloženo više od milijardu funti, krovna konstrukcija jednog od najmodernijih evropskih stadiona podrhtava pod naletima snažnog vetra. Takođe, snažan vetar napravio je mnogo štete na O2 dvorani u istom gradu.

Jasno se vidi na snimku koliko je vetar moćan...

Rešetke koje vire iz krova naslednika "Vart Hart Lejna" pomeraju se u ritmu vetra, a sa bezbedne udaljenosti ipak možemo da konstatujemo kako krov deluje dovoljno čvrsto. Ne deluje da će ijedan od delova stadiona pasti pod udarima oluje Junis, ali i pored toga je ovo veoma neobična situacija.

Pogledajte kako se ljulja krov:

Podsećamo, Totenhem je 2016. godine započeo izgradnju novog stadiona, koji je završen tek trigodine kasnije. Nekoliko puta je probijan prvobitno postavljeni rok, uloženo je više novca nego što su planirali, ali je rezultat na kraju bio impresivan.

"Pevci" su u severnom delu Londona dobili dom za sebe i čak 62.850 svojih navijača. Istina, do sada još nisu uspeli da ga napune, ali su na jednom meču protiv Čelsija bili blizu maksimalnog kapaciteta.

Na snimku se jasno vidi da nije stabilno: