Fudbal

FOTO: ONI SU LEGENDE ČUKARIČKOG! "Stotka" na dresu, uskoro pada Srnićev rekord na Brdu

Autor Mladen Šolak

Lepo priznanje za igrače koji su postali simboli kluba

Izvor: © MN press, all rights reserved

Dugogodišnji fudbaleri Čukaričkog Darko Puškarić (36) i Miladin Stevanović (26) obeležili su u subotu jubilej u meču protiv Mladosti - odigrali su stote mećeve za Čukarički. Uramljene dresove sa brojem "100" uoči susreta sa Lučancima uručio im je tehnički direktor Goran Grkinić.

Puškarić, koji igra na poziciji štopera, u Čukarički je došao na leto 2017. godine. Od 99 mečeva u kojima je nosio belo-crni dres, 85 puta je nastupao u Super ligi, deset mečeva odigrao je u Kupu Srbije, a četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Iste sezone, ali u zimskom prelaznom roku 2017/18, u Čukarički je stigao i Miladin Stevanović. Desni bek je u Super ligi odigrao 90 mečeva, sedam puta je nastupao za belo-crne u Kupu Srbije, a jednom u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

U "klubu 100" od aktuelnih prvotimaca "brđana" su još trojica igrača. Najviše mečeva skupio je Asmir Kajević (168), a više od stotinu utakmica za belo-crne imaju još Marko Docić (160) i Stefan Šapić (125). Najbliži trocifrenom broju susreta od aktuelnih prtovimaca, osim Puškarića i Stevanovića, su Stefan Kovač (99) i Đorđe Petrović (81).

U novijoj istoriji Čukaričkog najviše mečeva za klub odigrao je Dragoljub Srnić, koji je 169 puta oblačio belo-crni dres. Njegov rekord će uskoro gotovo sigurno biti oboren, s obzirom da Kajević ima samo jedan, a Docić devet nastupa manje. Na četvrtom mestu večne liste je Igor Matić (153), a slede ga Petar Bojić (149), Filip Stojković (119), Nemanja Stevanović (117), Slavoljub Srnić (112), Miroslav Bogosavac (107) i Lukas Pjasentin (103).

Puškarić je pre ceremonije govorio o svom boravku u klubu.

"Baš smo to spominjali pre nekog od prošlih treninga. Ispostavilo se da nema mnogo igrača sa tolikim brojem nastupa za Čukarički, tako da je to privilegija i zadovoljstvo. Verovatno bi ih bilo više da kluba nema filozofiju forsiranja mladih igrača, ali to je manje bitno. Najvažnije je da klub funkcioniše kao skladna, homogena celina. U okviru toga privilegija je dočekati taj broj utakmica, i što je možda još bitnije, velika je vremenska distanca koliko sam ovde, ovo je peta sezona".

Izdvojio je Puškarić susrete koje bi zaboravio, kao i one kojih se rado seća.

"Ona često pominjana utakmica protiv niškog Radničkog na našem stadionu, i poraz od Vojvodine od 6:1 na našem stadionu u poslednjem kolu, njih bih voleo da zaboravim da mogu. A bilo je dosta dobrih mečeva. Možda bih izdvojio susret protiv Crvene zvezde, kad smo zaustavili njihovu seriju od 57 utakmica bez poraza. Naravno, izdvojio bih i evropske mečeve, svaki je bio od velikog značaja, svaki je zapisan u istoriji kluba", poručio je iskusni igrač iz Novog Sada.