Fudbal

ZVEZDA OBJAVILA SNIMAK: "OVO JE PRVA POBEDA SRPSKOG KLUBA"! Crveno-beli podsetili na 1992. i Pančeva u Atini (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

"Uskoro će 30 godina od prve evropske prolećne pobede srpskog kluba", objavili su crveno-beli

Izvor: Twitter/ZvezdaTV_fkcz

Jutro posle Partizanove pobede u Češkoj protiv Sparte, crno-beli su na klupskom Tviteru objavili i podatak da su samo oni među srpskim klubovima ostvarivali prolećne evro-pobede u gostima od 1992. i raspada SFR Jugoslavije. Iz Humske su tako uz trijumf u Pragu podsetili i na svoj uspeh protiv Dnjepra u februaru 2005, u nokaut fazi Kupa UEFA.

Dan kasnije, Crvena zvezda se oglasila takođe na društvenim mrežama i podsetila na svoju pobedu protiv Panatinaikosa u Kupu evropskih šampiona 1992, golovima Darka Pančeva.

"Uskoro obeležavamo 30 godina od prve prolećne evropske pobede srpskog kluba na gostovanjima od raspada SFRJ. Bilo je to 4. marta 1992., a Zvezda je pobedila Panatinaikos 2:0 u Atini", poruka je sa "Marakane".

Dok se večiti rivali "peckaju", nacionalni koeficijent raste, a srpski fudbal ulazi u jednu od najvažnijih nedelja ove sezone, u kojoj će Partizan u revanšu braniti 1:0 protiv Sparte, u slučaju plasmana će zajedno sa Zvezdom u petak saznat ime narednog evropskog rivala, a onda će u nedelju na "Marakani" odigrati jako značajan, 166. večiti derbi.

Pre toga, oba tima u nedelju očekuju superligaški izazovi u Novom Sadu i u Beogradu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt