Ni blizu!

NEJMAR SE BRUKAO U PORAZU PSŽ-A! BRAZILAC IZVEO NAJGORI POTEZ KARIJERE: Ceo svet priča o promašenom penalu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Brazilski fudbaler je želeo da se poigra sa protivničkim golmanom, ali nije uspeo.

Izvor: Twitter/RobbyxStark/printscreen

Samo četiri dana nakon što Lionel Mesi nije realizovao penal protiv Real Madrida, brazilski fudbaler Nejmar je nešto slično uradio u prvenstvenom meču protiv Nanta. PSŽ se brukao, a Brazilac ponovo pokazao da nije baš sjajan izvođač udaraca sa bele tačke.

Jednom se već obrukao, kada je uspeo da promaši gotovo prazan gol, a ni pokušaj od sinoć nije nešto što će prepričavati godinama...

Nejmar je i ovog puta rešio da primeni svoju uobičajenu tehniku, da zastane pre samog udarca i sačeka da golman krene u jednu stranu, ali ga je čuvar mreže Nanta pročitao. Alban Lafont je otkrio nameru Brazilca, pogodio stranu u koju će on gađati i lako zaustavio veoma slab udarac.

Ovako je Nejmar šutirao:

Da je brazilski fudbaler uspeo u svojoj nameri, odnosno da je prevario Lafonta, čak i ovakav pokušaj bio dovoljan za postizanje gola. Ipak, imajući u vidu da je PSŽ bio u zaostatku od dva gola, a da su pre samo nekoliko dana promašili kazneni udarac još bitniji od ovog, ne postoji opravdanje za traljav pokušaj.

Morao je Nejmar ozbiljnije da pristupi ovom udarcu ili loptu prepusti nekome ko bi bez mnogo mentalnih igrica sa golmanom smanjio rezultat na 3:2. Ovako, o Nejmarovom penalu priča ceo svet.

Pogledajte kako je izgledao njegov pokušaj: