Fudbal

NAMUČIO JE ZVEZDU U NOVOM SADU: Savladao Borjana i iznudio penal - zbog ovoga ga je hteo TSC (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Napadač Proletera bio u prvom planu protiv crveno-belih

Izvor: YouTube/TV Arena sport

Proleter i Crvena zvezda odigrali su u nedelju sjajan meč na stadionu "Karađorđe". Novosađani su namučili Beograđane i u finišu primili gol za konačnih 1:2, a nakon susreta su primali čestitke za dobru igru.

Svakako, napadač Proletera Stefan Tomović (20) bio je najviše u prvom planu među domaćima, jer je iznudio penal u prvom poluvremenu, a u nastavk je savladao golmana crveno-belih Milana Borjana udarcem sa ivice kaznenog prostora.

"Zadovoljan sam onim što sam pokazao na terenu, individualnom statistikom, ali mislim da je najvažnije to što smo kao tim izgledali dobro i pokazali da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama Superlige", rekao je on dan nakon meča.

Tomović je bivši đak Brodarca i dres Proletera nosi godinu dana.

"Prijala mi je afirmacija u Proleteru. Od strane saigrača, trenera i ljudi koji vode klub dobro sam prihvaćen i nadam se da će sve to uticati pozitivno na moju dalju karijeru...", rekao je on, izrazivši zahvalnost i svom prethodnom klubu.

"Samo pozitivne reči imam za Brodarac. U taj klub sam došao nakon kratke pauze u karijeri i tamo su mi pomogli da nastavim da radim ono što najviše volim".

Kod prethodnog trenera Branka Žigića igrao je iza najisturenijeg napadača, kod Dušana Bajića često napada sa krilne pozicije.

"Na početku karijere igrao sam iza špica, ali dolaskom Dušana Bajića uloga u timu mi je promenjena. Ubrzo sam shvatio da mogu dosta pomoći ekipi i kada se nalazim na boku".

Zanimljivo je da je Tomović bio blizu prelasku u TSC iz Bačke Topole, ali je na kraju ipak ostao u Novm Sadu.

"Iskreno, od obaveza koje sam imao nisam stigao da razmišljam o prelasku u TSC. Možda je tako i bolje. Maksimalno sam fokusiran na igru i obaveze u Proleteru".

Partizan ili Zvezda?

"Ove sezone smo po dva puta odmerili snage sa Zvezdom I Partizanom. Moj utisak je da Partizan ima veću želju za titulom tako da bih prednost dao crno-belima", rekao je Tomović

Cilj svih u Proleteru je plasman u plej-of, među prvih osam ekipa. Koliko je to ostvarivo i da li je to realan cilj?

"S obzirom na to kakvu ekipu imamo i na igre koje smo prikazali do sada, mislim da je cilj i te kako realan. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima u ligi tako da sa optimizmom očekujemo naredne utakmice".

Tomović svoju budućnost vidi u jačim ligama, zapadno od Superlige.

"Svaki mladi igrač u Srbiji sanja o odlasku u neku jaču evropsku ligu. Po stilu igre I predispozicijama mislim da bi mi najviše odgovarala holandska ili možda španska liga. To su šampionati u kojima bih mogao najviše da napredujem... Još tri godine sam ugovorom vezan za Proleter. Koncentrisan sam na trenutne obaveze i nadam se da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. Ipak, u budućnosti bih poput mnogih igrača iz Superlige želeo da promenim sredinu I da odem u klub u kojem ću još više moći da napredujem.".

Kada govori o svom stilu, voli za sebe da kaže da se trudi da igra fudbal kao Mesijev.

"Uvek sam više voleo poteze Mesija I više volim utakmice kada igra Argentinac. Nekako je moj stil igre sličniji njegovom".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt