Zanimljivo!

OTKRIVENO - VLAHOVIĆ JE BIO BLIZU DRUGOG VELIKANA: Zvali Dušana da napusti Italiju još pre DVE godine!

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaler mogao je da promeni klub i pre nego što je postao jedna od najvećih zvezda Serije A.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji sportski direktor Barselone Ramon Planes otkrio je šokantne informacije - dok je bio u klubu, želeli su Dušana Vlahovića! Zapravo, španski velikan primetio je srpskog napadača još pre nego što je počela njegova sjajna golgeterska serija u dresu Fiorentine.

Dve godine kasnije, Vlahović je startni napadač Juventusa koji će za njegove usluge izdvojiti silne milione - preko 150 miliona, a Barselona ga je htela "samo" na pozajmicu. Možda je to presudilo da ga tim iz Firence ne pusti u Španiju!

"Vlahović je veoma snažan. Želeli smo da ga dovedemo na pozajmicu u Barselonu pre dve godine", rekao jebivši sportski direktor španskog tima.

Barselona je u tom periodu pregovarala sa još jednim fudbalerom iz Serije A, Manuelom Lokatelijem koji je takođe završio u Juventusu.

"Da, hteli smo ih obojicu. Lokateli je idealan igrač za Barselonu, ali je Juventus veliki klub i mi nismo uspeli da ga dobijemo", otkrio je on.

I treći fudbaler iz italijanskog prvenstva kojeg su silno želeli nije napravio transfer u Gaudijev grad.

"Lautaro Martinez je bio veoma, veoma blizu. Pandemija korona virusa promenila je situaciju oko njegovog transfera. Održali smo mnogo sastanaka sa njegovim predstavnicima i Interom, ali je COVID pokvario situaciju na fudbalskom tržištu", zaključio je Ramon.

Planes je od 2018. do 2020. godine bio direktor fudbala u Barseloni, da bi zatim godinu i po dana radio kao sportski direktor kluba. Tokom tog perioda želeo je da angažuje Vlahovića, ali nije uspeo u svojoj nameri. Klub je napustio u novembru 2021. godine, nakon velikih promena koje su se desile u svim strukturama.