Fudbal

Sparta na putu Partizana do najveće kvote na svetu!

Izvor Promo

Mozzart nudi kec na pobedu crno-belih – 2,10. Najveći koeficijenti i na Lacio protiv Porta – 2,50 i na PSV u Tel Avivu protiv Makabija - 2,05

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Bogat dan za kladioce. Navijači Partizan hvata groznica pred revanš sa praškom Spartom u Humskoj. Posle dva dana uzbuđenja u Ligi šampiona, pred nama su revanš mečevi šesnaestine finala Lige Evrope i Lige konferencije. Bukmejkeri Mozzarta i za danas su spremili tri kvote koje će u svakom trenutku da budu najveće na svetu.


Jedna od njih je upravo na meč crno-belih protiv češkog velikana. Četa Aleksandra Stanojevića ima prednost iz Praga od 1:0, kada je Kvinsi Mening postigao jedini gol. Kvota u Mozzartu da će Partizan da osvoji ovo takmičenje je 50,0.
Mozzart nudu najjače koeficijente i na pobede Lacija na Olimpiku protiv Porta i PSV Ajndhovena u Tel Avivu protiv Makabija koji s klupe predvodi Mladen Krstajić, a vođa napada je Đorđe Jovanović, doskorašnji igrač Čukaričkog.

Crno-beli su na pragu osmine finala Lige konferencije posle trijumfa u Pragu protiv Sparte, ali oprez nije na odmet. U prvih 90 minuta, lider Superlige Srbije je kontrolisao igru, nije davao češkom velikanu da se razmahne. Partizan za tri dana čeka večiti derbi na Marakani, ali ne mogu Lazar Marković, Saša Zdjelar i ostali da misle o Zvezdi. Srpski vicešampion bi trebalo da se dočeka goste u Humskoj u formaciji 4-2-3-1. Rikardo Gomeš će biti najistureniji u špicu, a pomagaće mu u napadu brzonogi Kvinsi Mening i Lazar Marković. Bibars Natho je zadužen za kreacije na sredini terena. Žilu kucavicu veznog reda trebalo bi da predstavljaju Saša Zdjelar (asistent u prvom meču) i Miloš Jojić (efektan gol Radničkom), dok će se Stanojević i ovoga puta opredeliti da Marko Jevtović bude osveženje sa klupe, jer je i u Pragu doneo impuls u odbrambenim zadacima. Partizan na tri meča ove godine nijednom nije vadio loptu iz mreže. Sparta je odmarala za vikend u Češkoj, spremajući se za revanš pred, svi očekuje, dobro popunjenim tribinama u Humskoj.


Obračun srpskih reprezentativac Sergeja Milinkovića Savića i Marka Grujića. U prvom meču u Portu više razloga za zadovoljstvo imao je nekadašnji vezista Crvene zvezde i Liverpula. Zmajevi u Rim dolaze sa prednošću od 2:1. Porto gazi u Primeiri, bez poraza je u domaćem prvenstvu i blizu krune, dok Rimljani igraju cele sezone promenljivo u Seriji A. Mauricio Sari još nije sklopio pobednički mozaik. Portugalski velikan ima 13 pobeda i remi na poslednjih 14 mečeva. Poraz je doživeo 7. decembra prošle godine u Madridu protiv Atletika u poslednjem kolu Lige šampiona. Lacio ima samo jedan trijumf na četiri meča, a za vikend je u Udinama odigrao samo 1:1 protiv domaćina u šampionatu Italije.


Srpskim navijačima je svakako zanimljiv susret u Tel Avivu. Makabi predstavljaju i srpski stručni štab i mladi napadač Đorđe Jovanović. Na klupi domaćina sedi nekadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić, te njegovi pomoćnici Vladimir Radenković, Stefan Janković i Marko Stojanović. U prvom meču u Ajdndhovenu, PSV je slavio sa 1:0, što daje nadu izraleskom vicešampionu da može do iznenađenja. U startnoj postavi se očekuje Jovanović, koji je sjajnu formu iz Čukaričkog (11 golova) preneo u Izrael. Već je postigao dva gola u žutom dresu u prvenstvu, pomogao je Makabiju da uđe u seriju od četiri uzastopna trijumfa u domaćem prvenstvu. U nedelju je savladao Hapoel Haifu sa 2:0, čime je zadržao korak za liderom Makabijem iz Haife. Krstajićev i Jovanovićev klub je pre njihovog dolaska obezbedio drugo mesto u A grupi Lige konferencije, završio je iza LASK-a, a ispred HJK Helsinkija i jermenskog Alaškerta.


NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.