Raskid!

KRAJ - ZVEZDIN NAJVEĆI SPONZOR "OTERAN" IZ NEMAČKE: Zbog rata sklonjeni sa dresa posle 15 godina!

Autor Dušan Ninković

Slavni nemački tim neće nositi na prednjoj strani dresa ime ruske firme, ali za sada ugovor ostaje na snazi.

Izvor: MN Press/Profimedia

Već godinama je ruska kompanija Gasprom najveći sponzor fudbalskog kluba Crvena zvezda, a ruski naftni gigant danas se našao u teškoj situaciji - njihovo ime i logo biće sklonjeno sa dresa Šalkea, tima koji finansiraju poslednjih 15 godina. Tim iz Gelzenkirhena doneo je odluku da postojeći logo zameni imenom svog kluba zbog najnovijih dešavanja u Ukrajini.

Napad Rusije na Ukrajinu koji se dogodio tokom noću uticao je na nemački klub da sa prednje strane dresa skloni ime firme koja je deceniju i po jedan od njihovih najvećih partnera.

Oni su o tome obavestili navijače na klupskom sajtu.

"Nakon nedavnih dešavanja Šalke 04 je odlučio da ukloni logo glavnog sponzora Gasprom sa dresova kluba. Umesto njega pisaće Šalke 04", navodi se u saopštenju nemačkog kluba.

Nije poznato da li ovo automatski znači i raskid ugovora koji imaju nemački klub i ruska firma, a svakako će biti zanimljivo videti na koji način će biti prekinuta saradnja ukoliko do nje dođe.

Za sada se zna da je ovaj dogovor postignut u dogovoru sa Gasporovim sedištem u nemačkoj, a klub će o svim naknadnim detaljima obavestiti javnost.

Po informacijama iz Nemačke, Gasprom plaća Šalkeu oko 10 miliona godišnje za reklamu na dresu. Tim iz Gelzenkirhena je treći u "porodici" fudbalskih klubova koje finansira ruska kompanija, uz Zenit iz Sankt Peterburga i Crvenu zvezdu.