KOGA ĆE IZVUĆI?

SVE O ŽREBU ZVEZDE I PARTIZANA - VELIKANI STIŽU U BEOGRAD? Strašna imena, ali već se zna ko bi bili NAJLAKŠI protivnici

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda i Partizan saznaće ovog petka u Nionu imena narednih protivnika u Evropi.

Izvor: YouTube/UEFA/Screenshot

Srbija je nastavila da niže uspehe i sada definitivno znamo da ćemo od sezone 2023/24 imati pet predstavnika u UEFA takmičenjima, a čak dva u Ligi šampiona!

Sigurno držimo 11. mesto na UEFA listi, a najbolja vest je da možemo još da popravimo rezultat. Crvena zvezda i Partizan stigli su do osmine finala Lige Evrope, odnosno Konferencijske lige, pa im preostaju još najmanje po dve utakmice na međunarodnoj sceni ove sezone. Danas ćemo saznati i protiv koga...

Prvo će Crvena zvezda na žrebu od 12 časova saznati prvog evropskog protivnika u nokaut fazi Lige Evrope, a sve pošto je "preskočila" šesnaestinu finala jer je u svojoj grupi bila prvoplasirana.

Zato će biti i povlašćena na sutrašnjem žrebu, ali to i nije toliko povoljna okolnost kada vidimo ko je sve u igri...

Zvezda će tako moći da igra protiv Atalante, Barselone, Lajpciga, Porta, Sevilje, Betisa, Brage i Rendžersa, a nećemo puno pogrešiti ako kažemo da su dva imena sa ovog spiska najpoželjnija. Mislimo naravno na Bragu, s kojom je Zvezda igrala u grupi, odnosno na Rendžers koji je napravio senzaciju protiv Dortmunda.

Preostali timovi iz Italije, Španije, Nemačke i Portugala su daleko jači, a svakako bi Barselona bila najveće ime koje bi moglo da dođe u Beograd, prvi put od devedesetih godina.

Izvor: Profimedia

Neće biti lako ni Partizanu koga god da izvuče. Žreb za osminu finala Konferencijske lige počinje u 13 časova, a crno-beli će nakon "duple" pobede nad Spartom biti nepovlašćeni na žrebu, kao i svi ostali klubovi koji su morali da odigraju jednu rundu više u nokaut fazi.

Tako su potencijalni rivali Partizana: LASK, Gent, Kopenhagen, Ren, Roma, AZ Alkmar, Fejnord i Bazel, a ni tu nije teško uočiti ko je za izbegavanje ako je cilj da se ode što dalje.

Roma je svakako najozbiljnije ime, iako se ove sezone pod Žozeom Murinjom često "blamirala", pa je možda baš zbog velikog izazova koji bi iz igrača Partizana izvukao 200% i sam trener Aleksandar Stanojević poželeo da igra baš protiv "vučice" i tako navijačima u Beogradu obezbedi spektakl.

Izvor: MNPress

Ozbiljno ime bio bi bez sumnje i Ren, koji ima plejadu talentovanih igrača, dok je možda i najpoželjniji rival austrijski LASK, ali ni njih nikako ne bi smeli potceniti...

Pišite nam u komentarima koga biste vi želeli?