Fudbal

DA LI ĆE RUSKI KLUBOVI IGRATI U SRBIJI? Predsednik Vučić: "Ne znam čija je  inicijativa, garantujemo bezbednost"

Autor Mladen Šolak

U petak su se pojavila nagađanja da bi ruski klubovi mogli u Srbiji da igraju kao domaćini.

Izvor: MN Press

Da li će ruski klubovi igrati u Srbiji kao domaćini umesto u svojim gradovima? Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je upitan za to u petak, na konferenciji na kojoj je objavio stav Srbije o Ukrajini i Rusiji u 15 tačaka.

"Neposredno pre nego što sam ušao na ovo obraćanje dobio sam informaciju da postoji, nisam sasvim shvatio čiji interes, da ruski klubovi igraju na teritoriji Srbije utakmice u kojima bi bio domaćini, jer klubovi iz pojedinih zemalja ne žele da idu u Moskvu, Novgorod, Jekaterinburg, Krasnodar, Kubanj... Da postoji mogućnost da je nečija inicijativa, da li UEFA, FIBA, ULEB...", izjavio je Vučić.

"Ako su svi saglasni sa tim, mi smo svima dobri domaćini, iako time ne možemo da pomognemo rešavanju problema. Mi bismo ponudili najbolje uslove i garantujemo da bi bezbednost imali. Srbija je uvek bila dobar domaćin. Da nam neko traži da budemo domaćini i nečeg važnijeg mi bismo bili, iako se ne guramo", rekao je predsednik Srbije.

Podsetimo, UEFA je zabranila ruskim klubovima da igraju kao domaćini, pa će po svemu sudeći biti primorani da dočekuju rivale na neutralnim terenima.

Tako će Spartak iz Moskve 17. marta u osmini finala Lige Evrope morati da bude domaćin Lajpcigu na neutralnom terenu, a takođe će i reprezentacija Rusije morati da izmesti domaćinstvo utakmice protiv Poljske u polufinalu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Ta utakmica biće odigrana 24. marta, a ako pobede i finale protiv Švedske ili Češke neće moći da igraju kod kuće, iako je to bilo prvobitno planirano.

Uz sve to, UEFA je oduzela Rusiji i finale Lige šampiona.