Fudbal

PRVA POBEDA LALATOVIĆA OD POVRATKA U SRBIJU! "Svestan sam da ćemo teško da ostanemo bez baraža, NEMAM čarobni štapić"

Autor Mladen Šolak

Trener "crvenih đavola" je posle trijumfa ostao potpuno svestan dajlih ciljeva.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Radnički 1923 ostvario je prvu pobedu od zimske pauze, u trećem meču pod vođstvom Nenada Lalatovića. Na stadionu "Čika Dača" pao je Voždovac, golom veterana Marka Mirića u 18. minutu utakmice za konačnih 1:0.

Posle poraza protiv Proletera i Partizana, Lalatović je sa igračima osvojio važne poene u borbi za opstanak.

"Za razliku od utakmice protiv Proletera, danas su moji igrači pokazali veću želju za pobedom od rivala, izginuli su na terenu i ja zaista mogu da budem ponosan na njih. Možda igra nije bila previše dopadljiva, ali smo na tu neku borbenost i energiju uspeli da dođemo do izuzetno važna tri boda i pomaknemo se sa poslednje pozicije na tabeli. Dobro smo otvorili utakmicu, postigli vodeći gol na vreme i uspeli da sačuvamo stečenu prednost do kraja susreta. Ostaje žal za tim drugim pogotkom u finišu, koji je sa pravom poništen", rekao je Lalatović posle utakmice.

Njegov tim je sada deseti na tabeli i znao je da mora da pobedi u ovom meču.

"Ogroman je bio pritisak pred današnju utakmicu. Mi smo u ovaj duel ušli kao poslednji tim na tabeli i da smo danas izgubili, zaista bi bilo jako mučno i teško u nastavku takmičenja. Nismo mi ovom pobedom previše toga uradili, osim što smo se se pomerili za jedno mesto na tabeli. Ja sam svestan da ćemo mi teško ostati u ligi, a da izbegnemo baraž. Mnogi su rekli da će Radničkom trebati čudo, pa da ostane u Super ligi. Ja čarobni štapić nemam, ali imam srce i veliku želju da uz podršku navijača i Grada Kragujevca, i sa igračima koji su ovde moja druga porodica, obezbedim Radničkom opstanak u ligi", poručio je Lalatović.

Radnički Voždovac
Izvor: YouTube/TV Arena sport
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt