SPREMNI ZA ZVEZDU

AKO BUDEMO KAO PROTIV SPARTE, NE BRINEM ZA DERBI: U Partizanu ne strahuju od Marakane - Neće nas iznenaditi!

Autor Nebojša Marković

Golman i golgeter crno-belih se spremaju za okršaj protiv Crvene zvezde

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana su prebrodili Spartu iz Praga sa dve pobede, plasirali se u osminu finala Konferencijske lige, a tek im sledi ono što svi sa nestrpljenjem iščekuju - 166. "večiti" derbi.

Partizanov junak protiv Sparte Rikardo Gomeš i golman Aleksandar Popović veruju da njihova ekipa može da ostvari pozitivan rezultat na stadionu Crvene zvezde.

"Izuzetno je važna ta utakmica, a kada je u pitanju derbi tu postoji dodatna motivacija. Moramo da gledamo na ovu utakmicu kao na tri boda, naravno sve se mora uzeti u obzir, suparnički tim je dobar, ali ne razmišljam o tome puno, jer zaista verujem u naš tim. Igrače i stručni štab i način na koji mi igramo. Ako tako budemo nastavili, ne moramo da brinemo", počinje Rikardo Gomeš pred možda i presudan meč u domaćem šampionatu.

Igra se na stadionu "Rajko Mitić", očekuje se preko 30.000 ljudi, ali to ne smeta napadaču sa Zelenortskih Ostrva.

"Da, to je u redu. Mi smo spremni na to, neće nas iznenaditi. Igraćemo pred punim stadionom, samo moramo da zadržimo čist um, budemo pametni i borimo se kao i uvek – da damo 100% od sebe, a verujem da će nas Bog blagosloviti i da ćemo na kraju biti zadovoljni", poručuje Gomeš.

/Ovako je to bilo na prethodnom derbiju/

Aleksandar Popović je pred nedeljni susret sa Zvezdom smiren.

"Tokom cele sezone smo bili mirni i znali smo svoj cilj, išli smo utakmicu po utakmicu, a tako idemo i na derbi. Svi znamo šta znači derbi, ali mi se trudimo da se spremamo kao za svaki drugi meč. Naravno, biće pun stadion, više njihovih navijača, ali izguraćemo taj pritisak kao i do sada. Nama je svaka utakmica kao finale, tako da je derbi samo nastavak."

Njemu će ovo biti prvi derbi na stadionu Zvezde.

"Ne bih rekao da imam previše iskustva, ali sigurno da mi mnogo znače ove evropske utakmice i taj derbi koji smo igrali ovde. Ovo će biti još jedno novo iskustvo za mene koje ću probati da izguram na najbolji mogući način."

Njegov prethodnik među stativama Vladimir Stojković bio je uvek burno dočekivan na "Marakani", a šta Popović očekuje?

"Stojke je ipak bio ogromna veličina i legenda, mnogo veći nego što sam ja. Naravno da očekujem da će biti zvižduka, dobacivanja, ali probaću da se isključim, fokusiram na igru i da uradim sve što je do mene", poručuje Aleksandar Popović.