Neverovatno!

SKANDIRAJU "KOSOVO JE SRBIJA", SAD SU PROTIV PUTINA: Predsednik Rusije ujedinio zaraćene grupe - zajedno MRZE! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Navijači dva tima zajedničkim snagama su navijali protiv Vladimira Putina.

Izvor: Profimedia/Twitter/FotoPyK/printscreen

Napad Rusije na Ukrajinu izazvao je brojne reakcije sportista širom sveta, a među onima koji su podigli glas protiv Vladimira Putina su i poljski navijači. Neobično - dve suprotstavljene navijačke grupe zajedno su vređale predsednika Rusije, koji je pored uzvika dobio i transparent na stadionu.

Bilo je to na meču ekstraklase, gde je Legija zabeležila trijumf protiv Visle iz Krakova (2:1), ali je ishod tog susreta ostao u senci borbe protiv Putina.

Na jednoj od tribina stadiona pojavio se transparent "Putin ku*ac", dok su dve inače sukobljene navijačke grupe zajedno skandiralje "Ruska ku*va".

Ovi događaji na fudbalskoj utakmici dolaze nakon što su u petak razgovarali predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i njegov poljski kolega Andrej Duda. Tema sastanka bio je blok istočnih država koji bi pružio otpor Rusiji, a koji je ukrajinski predsednik zamislio u novonastaloj situaciji.

PRATITE UŽIVO - RAT U UKRAJINI!

Pogledajte detalje sa stadiona:

Iako do formiranja takve zajednice država ima još mnogo, Poljska je jedan od saveznika Ukrajine u trenutnom sukobu. Vlada te zemlje odobrila je odluku o snabdevanju ukrajinaca naoružanjem, dok su u Varšavi spremni i za prijem izbeglica iz ratnog područja.

Imajući to u vidu, ne treba da čudi što su navijače grupe "zakopale ratne sekire" i zajedno se posvetile vređanju predsednika Rusije.

Navijači Legije koji su pokrenuli ovo skandiranje poznati su u čitavoj Evropi po svojim desničarskim stavovima. Oni su na brojnim međunarodnim mečevima bili u centru pažnje, a često se danima priča o koreografijama koje prave jer su zbog njih među najboljima u Evropi.

Jedna od njihovih prepoznatljivih parola je "Kosovo je Srbija", a to su nekoliko puta isticali na mečevima svog voljenog kluba.

Ovo je snimak sa lica mesta: