Čvrst stav!

OGLASILA SE PRVA ZVEZDA POLJSKE! NEĆE PROTIV RUSA ZBOG AGRESIJE: Levandovski podržao KONTROVERZNU odluku!

Autor Dušan Ninković

Najbolji fudbaler Poljske ne može da zamisli meč protiv Rusije, iako je to susret kvalifikacija za Mundijal.

Izvor: Profimedia/YouTube/printscreen/RT

Nakon što je Cezari Kuleš saopštio da Poljska neće igrati protiv Rusije, oglasila se i prva zvezda tog nacionalnog tima. U kratkoj poruci na društvenim mrežama, Robert Levandovski je govorio o odluci nacionalnog tima kojem pripada.

Zvezda Bajerna iz Minhena u potpunosti je podržala odluku koja je doneta!

Levandovski je istakao da fudbaleri i navijači iz Rusije nisu krivi za rat, ali da je nezamislivo igrati protiv države koja vrsi agresiju na Ukrajinu.

"To je prava odluka! Ne mogu da zamislim utakmicu protiv reprezentacije Rusije kada se odvija oružana agresija u Ukrajini. Ruski fudbaleri i navijači nisu odgovorni za ovo, ali ne možemo da se pravimo da se ništa ne dešava", napisao je napadač Bajerna.

PRATITE UŽIVO - sve o sukobu Ukrajine i Rusije!

Podsećamo, Rusija i Poljska je trebalo da se sastanu 24. marta u Moskvi, što je "polufinale" baraža za plasman u Katar. Pobednik tog duela viđen je kao rival Švedske ili Češke u borbi za mundijalsku kartu, a Poljaci tvrde da i te dve države razmišljaju o zajedničkim merama protiv fudbalske reprezentacije Rusije.

Poljaci su ranije ponudili da prihvate izbeglice iz Ukrajine, a predsednici te dve države razgovarali su o savezu zemalja sa istoka Evrope koji bi se borio protiv Rusije. Takođe, navijači Legije iz Varšave i Visle iz Krakova sinoć su na meču poljskog prvenstva vređali Vladimira Putina.