Fudbal

OVAJ OTKAZ JE NAJTEŽA STVAR KOJU SAM URADIO: Opraštaju se i tuguju, naučio je ih OPET da pobeđuju!

Autor Mladen Šolak

Kraj ere u engleskom klubu

Izvor: Profimedia

Poznati argentinski stručnjak Marselo Bijelsadobio je otkaz u Lidsu posle tri nezaboravne godine na Eland roudu, ali i serije loših rezultata poslednjih nedelja.

Predsednik Lidsa Andrea Radricani priznao je u klupskoj objavi koliko mu je bilo teško i neprijatno da uruči otkaz "Lokou" posle neuspeha protiv Totenhema (0:4). Bio je to četvrti poraz ekipe u poslednjih pet mečeva i rastanak nije iznenadio bilo koga, ali jeste bio komplikovan.

"Ovo je bila najteža odluka koju sam morao da donesem tokom svog boravka u Lidsu, uzimajući u obzir sve uspehe koje je Marselo imao u klubu. Sa Marselo smo imali tri neverovatne sezone i dobra vremena su se vratila na Eland roud. Promenio je klupsku kulturu i vratio nam je pobednički mentalitet", rekao je Radricani.

"Momenti koje je stvorio, posebno u sezoni 2019/20, u kojoj smo se plasiirali u Premijer ligu, živeće zauvek sa nama u uspomenama. Tu uključujem sebe i navijače", dodao je on.

Ipak, Lids mora da krene dalje i prema poslednjim infomacijama Bijelsu će naslediti Amerikanac Džesi Marš, bivši trener Njujork Red Bula, Red Bul Salcbuga, pa Red Bul Lajpciga.