ŽESTOKO!

FIFA UDARILA NA RUSIJU - DRAKONSKE KAZNE ZBOG RATA U UKRAJINI: Sve su im zabranili, a prete im i IZBACIVANJEM!

Autor Nebojša Marković

Bili su "u ljubavi" sa Rusijom i Vladimirom Putinom kada je Svetsko prvenstvo bilo organizovano u toj zemlji, ali sada se sve promenilo.

Izvor: Profimedia

Ratna dešavanja u Ukrajini i intervencija Rusije u toj zemlji nastavljaju da utiču i na odluke u sportskim organizacijama. Nakon što je UEFA oduzela Sankt Peterburgu organizaciju finala Lige šampiona i predala je Parizu, sada se oglasila i svetska kuća fudbala.

FIFA je poslala oštru poruku - Rusija više neće moći da nastupa pod tim imenom, neće imati pravo na intoniranje svoje himne, a postoji opasnost i da budu izbačeni!

Spremila je FIFA oštre kazne za reprezentaciju Rusije zbog dešavanja u Ukrajini.

Od sada pa ubuduće, zvaničan naziv njihove fudbalske reprezentacije na takmičenjima pod okriljem ove organizacije biće "Ekipa Fudbalskog saveza Rusije". Na mečevima te selekcije, neće smeti da se intonira himna Rusije, neće biti prisustva zastave te zemlje, ali ni to nije sve.

U saopštenju FIFA je naglašeno i da su zabranjene sve fudbalske utakmice reprezentaciji na teritoriji Rusije, pa će nacionalne selekcije morati da kao domaćini igraju na neutralnom terenu bez publike.

To znači da će Rusija svoj meč plej-ofa za plasman na Svetsko prvenstvo protiv Poljske igrati van svoje zemlje 24. marta. A ukoliko slave, i finalni meč baraža će igrati na neutralnom terenu protiv Češke ili Švedske.

"Ostaje kao mogućnost i isključivanje ruskih ekipa iz svih takmičenja, ako konflikt eventualno dalje eskalira", navodi se u saopštenju FIFA.