PRITISAK NA FIFA

ZOVITE SE KAKO HOĆETE - NEĆEMO DA IGRAMO: Haos zbog Rusije, traže hitnu DISKVALIFIKACIJU iz baraža za Mundijal!

Autor Milutin Vujičić

FIFA je odlučila da Rusija može da igra bez obeležja, ali...

Izvor: MN Press

Rusija je zbog vojne akcije u Ukrajini, koja traje već pet dana, dobila brojne sankcije, a iako ruski sportisti nemaju nikakve sa ratom - kazne se odnose i na njih.

Tako bi fudbalska reprezentacija Rusije trebalo da igra u baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru, međutim njihovi protivnici su digli glas i ne žele da istrče na teren protiv njih. Oglasili su se redom Švedska, Češka i Poljska, zahtevali su reakciju FIFA, a ona nije bila onakva kakvoj su se nadali.

FIFA je odlučila da se utakmice igraju na neutralnom terenu, a ne u Rusiji, dok će fudbaleri biti bez obeležja države - dakle bez imena, himne, zastave...

Takva sankcija ne dopada se Švedskoj, Češkoj i Poljske i sada prave novi pritisak na FIFA da kazni Rusiju tako što će ih diskvalifikovati iz baraža za Svetsko prvenstvo. Poljaci su tako poručili da je nova odluka "neprihvatljiva za njih" zbog rata u Ukrajini i da oni neće igrati protiv Rusije bez obzira na sve.

Sličnog stava, sa sličnim izborom reči, reagovali su i iz Češke i Švedske, dok su na njihovu stranu stale i druge reprezentacije poput Velsa, Norveške, Albanije i Engleske.

Videćemo šta će sada odlučiti FIFA i da li će moći da se odbrani od pritiska.